Інформатор Коломия

ВЛАДА

У мікрорайоні Коновальця зроблять шматок тротуару за майже 200 тис грн з бюджету Коломиї

У мікрорайоні Коновальця зроблять шматок тротуару за майже 200 тис грн з бюджету Коломиї

Нещодавно управління комунального майна прямою угодою з приватною фірмою закупили послугу брукування тротуарів на Коновальця, 21. Вздовж будинку уже 5 років є оновлені тротуари, проте невеликий відрізок від рогу будинку і до єпархії ПЦУ, де тротуар відсутній по обидва боки, а дорога перетворилась на ґрунтове місиво, що застигає в сухі дні, а в дощі затоплює. Саме цей короткий відрізок пішохідної стежки хочуть забрукувати за 192 тис грн. Тим часом про асфальтуванні чи бодай підсипання щебенем заїзду до будинку мова не йде.

Хто буде виконувати ці роботи – розповість Інформатор.

У долучений до закупівлі документах відсутнє обґрунтування чи технічні завдання. Тому ми звернулися і управління комунального господарства, там прокоментували, що бруківкою мають викласти не лише цих кількадесят метрів до єпархії ПЦУ, але й вглиб внутрішнього двору будинків на Коновальця,19 та Валова, 45 – вздовж порослого травою асфальтованого футбольного поля.

Оновлено!

В УКГ повідомили, що роботи передбачають облаштування тротуару на 80-ти метрах пішохідного хідника шириною 1,2м.

Згідно договору закупівлі, що відбулась без використання електронних торгів, роботи буде виконувати ТОВ “Містобуд”, зареєстрований 19 років тому у Коломиї на вулиці Мазепи. Статутний капітал підприємства – 18 тис грн. Директором є Ігор Володимирович Івоняк.

До минулого року фірма мала тільки 1 тендер з комунальним підприємством “Зеленосвіт” на оренду техніки (вартість – 3600 грн).

А вже з серпня 2023 року співпраця зі структурними підрозділами Коломийської міської ради стала більш активною: за 4 місяці управління комунального господарства, школа №2 та управління культури і туризму заключило з ТОВ “Містобуд” 4 угоди на загальну суму майже 6,5 млн грн.

Крім того фірма виконувала роботи і для П’ядицької сільської ради.

Але ми знаємо, що це ще не все. Поточний ремонт на Алеї  Слави на міському кладовищі, а також благоустрій території біля пам’ятника Трильовському у міському парку Коломиї цьогоріч здійснює також “Містобуд”.

Ці закупівлі наразі не відображені на платформі YouControl, а останньої нема і на Prozorro.

Цього року наразі оприлюднено лише 2 закупівлі, вони стосуються брукування біля меморіалу на вул. Мазепи та, власне, оцей тендер на ремонт пішохідної доріжки на вул. Коновальця, 21.

Загалом Коломия витратила 6,86 млн грн бюджетних коштів за договорами на кількох тендерних закупівлях.

Загальна ж вартість робіт за договорами сягнула понад 7,7 млн грн.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору