Інформатор Коломия

ВЛАДА

Знову вручну: коломийські комунальники шпателями чистять траву на площі Відродження. Де закуплена техніка?

У Чистий четвер двірники Коломийської громади, серед яких більша частина -жінки, шпателями боролися із травою, що проросла поміж червоної плитки на площі Відродження. Тим часом минулого року за кошти з бюджету комунальники придбали техніки на десятки мільйонів, серед всього цього добра – і апарат високого тиску, який дозволяє чистити бруківку, пам’ятники, деякі архітектурні споруди, як-от зупинки. Інформатор розпитав у КП “Полігон Екологія”, чому допотопний метод досі актуальний у Коломиї, коли є сучасне обладнання.

Що нам відповіли – розповість Інформатор.

Таким самим способом у Коломиї чистили плитку від роками і навіть минулого року, коли Коломия вже закупила апарат високого тиску з підігрівом.

До слова, вартість такої установки – майже 1,5 млн грн. Влада Коломийської громади хвастала цією обновою разом із підмітально- прибиральною машиною за понад 7 млн грн.

Тим часом в липні минулого року комунальники чистили площу Відродження старим дідівським методом – шпатель, шуфлі і мітла плюс робоча сила.

Нині ми знову застали двірників, більшість яких – жінки, зігнутими удвоє над пророслою травою поміж червоних плит площі Відродження. Кажуть – так наказали, а ще зазначають, що їхня зарплатня – трохи вище мінімальної.

Інформатор звернувся до директора КП “Полігон Екологія” Михайла Попелюка за поясненнями.

Керівник пояснив, що ціла бригада комунальників щойно повернулася із будівництва фортифікаційних споруд у зоні бойових дій. Серед робочих був і оператор установки високого тиску з підігрівом. Роботи тривали місяць, тому після приїзду фахівець взяв два вихідних, тим часом розпорядження про таку чистку уже привели у дію.

“Закуплена техніка спрощує і пришвидшує в рази чистку території, тому ми її і закупили. Застосування важкої фізичної праці тепер непотрібне. Але наразі так склались обставини. Вже нині апарат будуть застосовувати для читки площ біля храмів, зупинок і пам’ятника Шевченку на площі Відродження”, – запевнив Михайло Попелюк.

А згодом додав фото на підтвердження своїх слів.

А ще поділився, які ж зарплати у двірників Коломийської громади. Наразі в місті нараховується трохи менше 30-ти двірників. Їхня зарплатня за місяць складає 7890 грн чистими (із вирахування податків) при повному завантаженні.

І само собою проситься звернення до всіх коломиян: цінуйте працю міських двірників, не смітіть, не лінуйтесь донести до урни свої фантики, пусті стаканчики й недопалки. Гадаємо, любов до рідного міста починається саме з поваги про тих простих людей, які стоять на сторожі чистоти нашої Писанкової.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору