Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: два роки тому Коломийщина втратила захисника Петра Поповича

Незабуті: два роки тому Коломийщина втратила захисника Петра Поповича

Коли почалося повномасштабне вторгнення, 58-річний Петро Попович добровільно доєднався до коломийської тероборони. Чоловік захищав Батьківщину на Донеччині і отримав поранення несумісне життям. 4 травня 2022 року воїн помер у лікарні.

В цей день Інформатор згадує історію Героя, який віддав життя за нашу незалежність.

Петро Попович народився 9 червня 1966 року в селі Торговиця Городенківського району Івано-Франківської області. Навчався в Торговицькій загальноосвітній школі. Після закінчення школи вступив до Коломийського професійно-технічного училища № 10. Після закінчення училища з 1984 по 1986 рік проходив службу в армії.

Потім довший час працював на заводі «КоломияСільмаш». У 90-х роках виїхав на заробітки за кордон, де був висококваліфікованим спеціалістом в галузі будівництва.

Будучи за кордоном, неодноразово допомагав бійцям АТО.

На початку повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав територіальної оборони міста Коломиї. 17 березня 2022 року був направлений на службу в селище Гвіздець.

12 квітня 2022 року в складі 102-ї окремої бригади територіальної оборони був передислокований в Донецьку область, поблизу міста Краматорськ. Був механіком технічного обслуговування автомобільної техніки.

24 квітня 2022 року отримав бойове поранення під час артилерійського обстрілу зс рф, яке було несумісне з життям. Помер 4 травня 2022 року в лікарні міста Дніпра.

Світла пам’ять відважному захиснику…

Нагору