Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Панорама гір та надзвичайних краєвидів | Добірка оглядових майданчиків на Косівщині

Погода на Прикарпатті по-троху дозволяє навіть недосвідченим туристам відправитися до гірської місцевості. Та для тих, хто не хоче вирушати на вершини стрімких гір, на Косівщині створили чимало захопливих оглядових майданчиків. Саме тут ви зможете насолодитися неймовірними кадрами гір та зеленими Карпатами.

Про добірку локацій розповідає Інформатор з посиланням на ГО “Туристична асоціація Гуцулія”

Локація над Гуком 

Майданчик розташований на шляху Косів-Верховина. Безперечно, це місце популярне як серед туристів, так і серед місцевих. Часто тут відпочивають цілими сім’ями, адже чисте повітря й краєвиди подобаються і малим, і дорослим. З майданчика відкривається вид на річку Рибницю та лісові пейзажі, які огортають місто. В межах річки Рибниці розкинувся водоспад Косівський Гук, та через жахливі повені 2008-2010-х років він був сильно пошкоджений валом з каміння. Тож, зараз він доступний для огляду з меншої висоти через зміну дна річки.

Оглядовий майданчик на горі Острий 

З цієї точки ви точно зможете побачити Косів та сусідні села з висоти пташиного польоту. Крім цього з Острого можна роздивитися гору Михалків (найвища точка Косова), Міську Гору, хребет Каменистий, Голицю та Сопку (Стіжки, Зіняків Верх).

Під горою протікає струмок, який живить форельні господарства, що розташовані неподалік, тож  після походу на Острий тут можна смачно пообідати та загалом гарно провести час. На маршруті є маркування, лавочки та альтанки, тож така подорож буде не лише гарною, але й комфортною. Під хребтом Острий можна відвідати каскад із п’яти «таємничих» водоспадів. Протяжність маршруту – 1 км, тривалість переходу – 40 хв.

Оглядовий майданчик на село Космач

Якщо ви хочете подивитися на безкрайні гори та Космач, то неподалік села під вершиною Гаршиця розкинувся оглядовий майданчик. В 2020 році його привели до ладу та оновили, він став більш доступним для поціновувачів краєвидів Космача. Сюди дуже легко дістатися, адже майданчик розташований біля центральної дороги. Тож тут не виникне пролеми з тим, щоб припаркувати авто.

Від оглядового майданчика дорога йде вниз до центру села, краєвиди захоплюють. Локація дійсно дуже інстаграмна та приваблива.

Оглядовий майданчик на горі Михалкова (найвища точка Косова)

На вершині гори спорудили оглядовий майданчик у формі дерев’яної альтанки, тож тепер тут можна зробити фото та відпочити від міського галасу. Прогулянка й відпочинок тут займе 3–3,5 години. Чудовим варіантом цей маршрут є й для людей, які раніше не підіймалися у гори. Такої краси годі шукати десь-інде. З вершини вможна побачити серце Косова та панораму навколишніх сіл, а ще буйний Черемош, що розділяє Буковину і Галичину. Навколо вас оточуватимуть безкрайні гори, а в добру погоду на південному заході можна навіть побачити легкі контури цариці українських Карпат — Говерли.

Оглядовий майданчик на горі Буковець-Річківський у Снідавці

Гора Буковець-Річківський (1060 м) – це полонина, кріз яку проглядають величні гірські хребти. Її краєвиди та енергетика дуже схожі на легендарний Свидовець в мініатюрі. Полонина майже повністю незаліснена, тому із середини підйому вже видно всі сусідні гори. З оглядового майданчика проглядаються не тільки мальовничі краєвиди Карпат, а також три церкви, в трьох різних селах нашого району. Поруч із майданчиком є ще три цікаві туристичні локації у селі Снідавка: Верхні Терношори, сироварня “Далекі Гори” та Нижні Терношори (Терношорська Лада).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору