Великдень - одне з найголовніших свят в Україні, тож господині та господарі готуються до нього дуже ретельно. Столи під час цих свят встелені домашньою випічкою, смачним м'ясом та файними писанками. Але що ж приготувати, коли чимало продуктів залишається після гостин.
Інформатор підготував добірку рецептів.
Яйця по-шотландськи
Інгредієнти:
Приготування:
Натерти яблуко на дрібній тертці, перемішати з фаршем, посолити і поперчити. Борошно просіяти, змішати з червоним і чорним перцем, посолити. Сирі яйця збовтати до однорідності. Борошно, яйця та сухарі викласти в три різні широкі миски. Розігріти олію для фритюру. Фарш розділити на чотири частини. Кожну частину сплюснути в коржик. У середину покласти варене яйце, обернути навколо нього фарш. Отриману кульку обваляйте у борошні, потім у яйці та сухарях і обсмажити, часто перевертаючи, приблизно 10 хвилин, до впевненої золотистої скоринки.
Англійський десерт — трайфл
Приготування:
Розділіть шматки паски, що підсохли, на невеликі квадратики. Складіть їх у креманку чи будь-яку іншу зручну ємність для десерту. Залийте йогуртом, його знадобиться приблизно 200 г і приберіть на кілька годин у холодильник. В ідеалі десерт має настоятися там протягом ночі. Дістаньте креманку з холодильника, насипте в неї будь-які улюблені ягоди або фрукти, порізані шматочками та насолоджуйтесь оригінальним смаком.
Пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготувати начинку: цибулю дрібно посікти і кілька хвилин потушити на вершковому маслі. Яйця нарізати, змішати з цибулею, щедро посолити і поперчити. Форму змастити олією, розподілити по ній половину тіста, викласти начинку, залити рештою тіста, розрівняти. Пекти в духовці, нагрітій до 180 градусів, 40 хвилин, потім змастити верхівку яйцем і посипати кунжутом і пекти 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Салат з яйцем і шинкою
Інгредієнти:
Приготування:
Болгарський перець і огірок помийте і та подрібніть. Кріп дрібно покришіть, а з кукурудзи злийте рідину. Зварені круто яйця поріжте потрібними шматочками та додайте до інших компонентів. Також подрібніть шинку. Не забудьте про спеції, і майонез. Все ретельно перемішайте. Салат готовий, смачного!
Тістечко картопля з паски
Інгредієнти:
Приготування:
Посушити паску на сухарі, змолоти їх у комбайні дрібно. З какао, молока, цукру, масла, зварити помадку. Ввести у неї сухарі, має бути маса схожа на пластилін. Коли ведете ложкою, видно, що буде ліпитися. Вологими руками виробити тістечка. Обкачати у какао, поставити у холодильник на 20-30 хв.
Використані джерела: apostrophe.ua, karavan.ua,
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237