Інформатор Коломия

ГРОШІ

Що відомо про новий фонтан біля Писанки в Коломиї

Що відомо про новий фонтан біля Писанки в Коломиї

На Великдень у Коломиї запрацював сухий фонтан на оновленій площі перед Музеєм писанкового розпису. Дітвора уже оцінила обновку, тепер у коломийських батьків новий квест – знайти спосіб затягнути мокрого малюка додому. Для інших же дилема відкрита: чи доречні такі елементи “розкоші” під час війни. З цього приводу запрошуємо всіх на опитування Інформатора в Telegram або Facebook.

Проголосувати можна ТУТ (Telegram) чи ТУТ (Facebook).

А тим часом пропонуємо відео, як діти розважалися біля нового водограю на Великдень.

Що по цінах

Окремих закупівель на встановлення фонтану перед Музеєм писанкового розпису не було.

Фонтан перед Музеєм писанкового розпису збудували минулого року в рамках реконструкції площі перед Писанкою. Вартість реконструкції сягнула 4 млн грн. Але витрати на будівництво цього сухого фонтану, згідно заяв мера, взяв на себе місцевий підприємець. Мова йде, вочевидь, про забудовника, який звів ліворуч від Писанки багатоповерхівку і якого звинувачували у пошкодженні площі будівельною технікою).

До теми: Біля писанки в Коломиї знову ями й калюжі

Раніше міський голова заявив, що цей підприємець мав би дати на реконструкцію площі 1 млн 600 тис грн. Втім, яким чином кошти від забудовника використали при реконструкції – досі невідомо.

А проте на плечі міського бюджету впало утримання фонтану. Відтак на сесії міські обранці проголосували за виділення додаткових коштів на благоустрій в Коломиї. Зокрема на обслуговування фонтану перед Музеєм писанкового розпису навесні 2024 року додали 400 тис грн до бюджетної програми.

Фото з Великодня біля нового водограю

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору