Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Яблунівській лікарні виявили порушення прав дитини

Під час перевірки Яблунівської районної лікарні, що на Косівщині, у відділенні медико-соціальної реабілітації дітей зафіксували порушення прав дитини. З’ясувалося, що дітям не надають медичних послуг вчасно, їх не виводили на свіже повітря, а ще у дітей не було можливості анонімно повідомити про порушення їхніх прав.

Передає Інформатор, посилаючись на повідомлення на сайті Омбудсмана України.

Кілька порушень прав дитини виявили у відділенні, де лікуються та отримують послуги соціальної реабілітації та ранньої профорієнтації діти із органічними ураженнями нервової системи.

“Під час моніторингового візиту встановили порушення права дитини на вчасне та належне отримання медичної послуги (масаж, лікувально фізична культура). Окрім того, попри можливість перебувати на свіжому повітрі, діти змушенні були знаходитись безпричинно в приміщенні”, – йдеться в повідомленні.

Також виявилося, що укриття в закладі перебуває в неналежному стані, і саме перебування там може нести загрозу для дітей.

Дітей позбавили можливості анонімно повідомити про порушення їхніх прав, адже на наявних в закладі інформаційних стендах не було інформації про «гарячі» лінії, контакти незалежного психолога, юриста та інші, якими можна скористатися у разі потреби й поскаржитись на неприйнятні умови та дії дорослих.

Як стало відомо, денне перебування дітей здійснюється на підставі відповідної заяви батьків. Для дітей спецтранспортом Яблунівської районної лікарні організований трансфер з місця проживання й у зворотному напрямку в супроводі середнього медичного персоналу. Перебуваючи в закладі протягом дня, діти забезпечені дворазовим харчуванням.

За результатами візиту в Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини готують звіт з відповідними рекомендаціями.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору