Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Де купити вишиванку в Коломиї: адреси, ціни, фото

Багатовікова історія українського народу ніби вшита нитками та візерунками у наш національний одяг. І сьогодні кожен свідомий українець повинен дбати про традиції свого народу та передавати їх з покоління в покоління. Вже завтра, 16 травня, святкуватимемо День вишиванки. Хтось дістане з шафи давню бабусину вишиту сорочку, а хтось одягне більш сучасне вишите вбрання. Та це змінює головного сенсу цього свята.

Для тих, хто ще в пошуках своєї ідеальної вишиванки, Інформатор зібрав місця в Коломиї, де можна їх придбати.

Базар вишиванок

Впритул до старої доброї Торговиці на вул. Атаманюка в Коломиї розмістився базар вишиванок. Сюди з’їжджаються власники етно бутиків, більших чи менших магазинчиків з усієї країни, а також звичайні покупці, які хочуть мати власну вишиванку.

Працює базар тільки раз на тиждень: від світання і до обіду четверга.

Ціни – від кілька сотень гривень і до десятків тисяч. Кожен зможе обрати собі вишиванку до смаку.

Читайте більше: Як працює базар “Вишиванка” у Коломиї: фоторепортаж

Магазин на Чорновола, 41

Біля самісінького Музею писанкового розпису розмістився магазин “ЕтноМода” вишитого одягу та аксесуарів. Жіночі сорочки тут можна обрати від 650 грн, чоловічі – від 800 грн, дитячі – від 350 грн. Також тут є запаски, чільця, ґердани, коралі, інші аксесуари та сувеніри.

Магазини на Чорновола, 20 та Театральна, 21

На проспекті Чорновола, 20 (біля перехрестя з вул. Валова) та вул. Театральній, 21 (біля Коломийської публічної бібліотеки” є магазини “Вишиванка”. Ціни на дитячі вишиті сорочки для дівчаток стартують від 750 грн, для хлопчиків – від 600 грн. Жіночі вишиванки вартують від 1100 грн, чоловічі – від 2200 грн. Тут також є запаски, кептарі, хустки, намисто, інші аксесуари, тканини та нитки.

 

Магазин на Театральній, 23

Майже поряд на вул. Театральній є ще один магазин етнічного одягу. Вибір – широкий. Як-то кажуть, до кольору, до вибору: темні, світлі, багацькі, традиційні, сучасні, для наречених – всього вдосталь. Ціни стартують від 500 грн і до кількох тисяч.

 

Магазин на вул. Сагайдачного, 18

У новому ТЦ “Мандарин” (напроти “Апельсину”) є магазин “Орнамент” з широким вибором вишитого вбрання різного кольору та орнаментами. Є чоловічі, жіночі, дитячі, парні вишиванки, сукні і навіть кептарі. Жіночу вишиту сорочку можна обрати від 1100 грн, чоловічу – від 1500 грн, дитячу – 700 грн.

Відділ вишиванок в універмазі “Коломия”

Цікаві вишиванки можна знайти у відділі міського універмагу, що визирає на ратушу з-за міського фонтану. Тут з легкістю знайдете і стильну легку блузу до джинсів, і багацьку, святошну сорочку, що стане окрасою вашого гардеробу. Продавці допоможуть підібрати те, що пасуватиме до лиця, фігури й стилю.

Магазин на Мазепи, 79

Біля ліцею №8 розмістився магазин “Сучасна вишиванка”. Маленький ззовні магазин здивує великим вибором: є і парні сорочки для подружжя, і сукні, і вишите вбрання для дітей.

Стометрівка

На головній вулиці Коломиї є чимало магазинів, де продають сорочки, блузи та плаття з етнічними мотивами.

Вишиванки також можна знайти в магазині “Центро” по вул. Чорновола, 21. Жіночі та чоловічі в середньому коштують 1200 грн,  вишиті плаття – від 1600 до 2000 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору