Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Батюшка без громадянства будує церкву УПЦ мп на Буковині

Церкву московського патріархату розпочали будувати у селі Ржавинці на Буковині. Камінь під будівництво нового храму заклав митрополит УПЦ мп Метелій, якого минулого року позбавили українського громадянства.

Повідомляє Інформатор.

Про закладення каменю на будівництво церкви 18 травня написали на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ мп.

“Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив закладку каменю на початок будівництва храму на парафії на честь Святої Троїці села Ржавинці Заставнівського благочиння”, – йдеться у повідомленні.

Нижче у цьому дописі заявили, що у грудні “під прикриттям поліції, Голова ОТГ Шафер Віталій із загарбниками ПЦУ, за допомогою болгарки та лома, захопили храм на честь Святої Троїці УПЦ в селі Ржавинці”.

Як відомо, в листопаді минулого парафіяльна громада Свято-Троїцького храму с.Ржавинці покинула московський патріархат і перейшла до ПЦУ. За таке рішення проголосували понад 300 парафіян.

До слова, митрополит Мелетій, справжнє ім’я Валентин Єгоренко, у січня 2023 року був позбавлений громадянства України президентом Володимиром Зеленським. Він досі веде богослужіння на Буковині.

А минулого року на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ мп у митрополита Валентина Єгоренка СБУ провела обшуки, де були виявлені документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Варто зазначити, що закон про заборону діяльності РПЦ/УПЦ мп досі не прийнятий.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору