Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що робити, коли стали винуватцем ДТП | досвід

Інформатор регулярно виїжджає на місця різних подій, в тому числі і дорожньо-транспортних пригод. Проте сьогодні,замість попадання на місце виклику (ДТП на Міцкевича), авторка сама втрапила в халепу. Тож в цій статті наша звична структура розповіді про ДТП буде дещо більш розширена і збагачена власним досвідом.

Зі щирим побажанням бути обережними за кермом, розповідає Інформатор.

Близько 18:30 22 травня, водійка автомобіля марки Fiat QUBO виїжджала з парковки на вул. Січових Стрільців і при здійсненні повороту ліворуч, не врахувала дорожню обстановку, не помітила транспортний засіб, що рухався правою смугою, та спричинила зіткнення з автомобілем марки Renault Scenic. В результаті зіткнення автомобілі отримали механічні пошкодження, потерпілих немає. ДТП оформлено по європротоколу за згодою сторін.

Приблизно так описують схожі ситуації на дорозі поліцейські, та коли це власний досвід – відчуття і переживання зовсім інші, ніж коли пишеш про когось. Тож, що робити, коли стаєш винуватцем ДТП? У випадку складних ДТП, алгоритм дій буде геть інший. Тоді необхідно викликати поліцію та, за наявності потерпілих, швидку допомогу. На щастя, сьогодні їх допомога не знадобилась.

1. Зупинитись, увімкнути аварійку, переконатись, що не постраждали фізично.
2. Вийти з авто, підійти до постраждалої сторони, перевірити чи потрібна допомога.
3. Коли зрозуміло, що з людьми все гаразд – встановити знак аварійної зупинки і оцінити розмір пошкоджень авто. При умові, що вони невеликі і автівки застраховані – зателефонувати до своїх страхових компаній.
4. Якщо обидві сторони готові співпрацювати по європротоколу – скласти відповідний документ. Взагалі, добре возити бланк з собою, але в разі його відсутності – все можна зробити онлайн, ось тут: https://dtp.mtsbu.ua/index.html
5. Зробити детальні фото пошкоджень автомобілів та фото їх розміщення на дорозі з усіх можливих сторін, намагаючись не перешкоджати руху транспорту.
6. Обмінятись телефонами для зв’язку водіїв між собою та погодження питань, що можуть виникнути в процесі.
7. Роз’їхатись, звільнивши дорогу для звичного трафіку, прибравши сміття, що могло утворитись через зіткнення (куски пластику чи частини авто), якщо таке було.

В якомусь з цих пунктів хочеться додати «зберігати спокій», але не знаємо, кому в такій ситуації то може вдатись. Трохи панікувати – нормально, хвилюватись, хаотично телефонуючи близьким з проханням допомогти чи щось підказати – нормально. Зберігати спокій навряд вийде, але важливо зберігати адекватність і людяність. Халепа може трапитись з кожним, будьте обережні за кермом і хай ця стаття вам ніколи не знадобиться.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору