Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець організовував втечі чоловіків за кордон за кілька тисяч євро

Прикарпатець організовував втечі чоловіків за кордон за кілька тисяч євро

Чоловік з Прикарпаття, змовившись із двома закарпатцями та уродженкою Севастополя, незаконно вивозили військовозобов’язаних з країни. Учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру. Трьох з них взяли під варту та призначили півмільйонну заставу, а жінці – домашній арешт.

Пише Інформатор, посилаючись на прокуратуру області.

Прикарпатець разом із спільниками за гроші переправляли чоловіків призовного віку до Угорщини. Військовозобов’язаних вони нелегально перевозили в автомобілі, в обхід пунктів пропуску – через ліс та річку, а також виготовляли їм фіктивні документи, які давали право виїзду з України.

Вартість такої послуги становила від 4 500 до 11 500 євро.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом  учасникам організованої злочинної групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Зокрема, щоб організувати втечу з країни одного із своїх клієнтів, який відмовився переплисти на човні через річку «Тиса», підозрювані підробляли документи про встановлення групи інвалідності.
Трьом із них обрано запобіжний захід – тримання під вартою із визначенням застави на загальну суму 560 000 гривень, а одній – домашній арешт.
Викриття протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ в області та УСР в області ДСР НП України. Досудове розслідування – СУ ГУ НП в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору