Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Як обрати смартфон у 2024 році

У 2024 році мобільний телефон потрібен вже далеко не лише для того, щоб просто здійснювати дзвінки. Сьогодні все більше людей використовують смартфон як робочий інструмент – ним фотографують, редагують документи, комунікують з іншими, шукають необхідну інформацію в Інтернеті або ж просто грають ігри чи розважаються. Тож визначитися із моделлю телефону перед покупкою не завжди легко. Та для цього вам потрібно врахувати кілька важливих характеристик смартфону.

Мало не кожен день на ринку з’являються нові моделі, які іноді можуть здатися абсолютно ідентичними один одному. Дехто все ж віддає перевагу перевіреним виробникам телефонів і гадає, що краще купити телефон Самсунг чи останній айфон. Та вже на цьому етапі потрібно зробити вибір між смартфонами на Android та на iOS.

Операційна система

За зручність у користуванні відповідає програмне забезпечення. Зараз протистояння йде між двома операційними системами – Android і iOS. Система iOS є продуктом компанії Apple, тож вона доступна лише на iPhone. Розробник операційної системи Android – Google. Її встановлюють на свої продукти Asus, Meizu, Lenovo, Xiaomi, OnePlus, Sony, Samsung.

Система Android більш багатофункціональна, має швидку синхронізацію з Google-сервісами та забезпечує розширену кастомізацію. Водночас iOS пропонує комфортний інтерфейс і виділяється довгостроковою підтримкою. Apple регулярно оновлює систему на кожному iPhone протягом багатьох років, тож це надзвичайно захищена система.

Дисплей

При виборі смартфона варто врахувати такі фактори, як розмір, матриця, роздільна здатність, щільність точок та частота оновлення екрана. Також необхідно визначитися із типом дисплея –  IPS чи AMOLED. Це залежить від ваших уподобань і потреб. Якщо ви не геймер, і вам потрібен смартфон для дзвінків і соцмереж, тоді вам підійде IPS. Коли ж ви часто проводите час в телефоні за іграми і відео, то AMOLED-дисплей буде краще, зважаючи на насичені кольори, швидку швидкість відгуку і менше енергоспоживання.

Процесор і оперативна пам’ять

Продуктивність процесора і достатній обсяг оперативної пам’яті напряму впливає на швидкість роботи. Знову ж таки, тут все залежить від того чи ви плануєте навантажувати смартфон купою завдань. Для тих, кому важлива висока продуктивність, підтримка передових технологій і високоякісна графіка, потрібен смартфон із процесором від Qualcomm. Для повсякденного використання вистачить потужносто хороших процесорів середнього і низького рівня від MediaTek.

Щодо об’єму оперативної пам’яті, то тут не варто економити, адже з кожним роком додатки та ігри стають все більш ресурсомісткими. Розмір оперативної пам’яті неможливо збільшити. До слова, Android-смартфонам достатньо від 8 ГБ для ігор та від 6 ГБ для більшості інших завдань. iOS споживає менше оперативної пам’яті. Тому айфону вистачає від 6 ГБ для ігор та від 4 ГБ для простіших завдань.

Камера

Сьогодні смартфони все частіше використовують замість фотоапаратів. Якщо ви один із таких користувачів, перед покупкою гаджета зверніть увагу на кількість камер та мегапікселів, фокусну відстань, зум, діафрагмове число і так далі. За можливості, спробуйте познімати на телефон, щоб краще перевірити камеру або ж пошукайте в інтернеті приклади зображень і відео, знятих на цей смартфон.

Акумулятор

Ще один важливий нюанс під час вибору телефона – це ємність батареї. Чим вона більша, тим довше триматиме заряд пристрій. Водночас на автономність також впливають інші фактори – великі дисплеї, операційна система, додатки, які тягнуть багато енергії. Тож зараз рекомендують обирати моделі з ємністю 5000+ мАг.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору