Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Офісі Президента відмовляються від “економічного бронювання”?

Кілька місяців в Україні не вщухають дискусії щодо “економічного бронювання”, та тепер, здається, Офіс Президента відмовився від такої ідеї.

Повідомляє Інформатор з посиланням на РБК-Україна.

Співрозмовник РБК-Україна з Офісу Президента розповів, що відмовитись від такої ідеї було вирішено через те, що Генштаб побоюється, що “економічне бронювання” не розв’яже проблему з нестачею кадрів. Крім того, суспільством це буде сприйнято як офіційний відкуп від мобілізації і лише спричинить негативну реакцію в армії.

“Наразі від ідеї економічного бронювання відмовилися взагалі, тому що категорично проти був Генштаб. Але 5 млрд доларів, які через це не потраплять до бюджету, треба чимось покрити. Думаю, зростання податків частково вирішить цю проблему”, – сказав він.

Та у Генштабі цю ситуацію відмовилися коментувати, зазначивши, що це питання не в їх компетенції.

Коментар щодо “економічного бронювання” надав голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев. Він вважає, що питання бронювання та підвищення податків взагалі не пов’язані.

“Підвищення податків буде в будь-якому разі – іншого джерела немає”, – сказав Гетьманцев

Наразі у ВРУ існуютиь різні варіанти “економічного бронювання”, але шансів їх прийняти небагато.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору