Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мешканець Яремчанщини заплатить понад 25 тисяч штрафу за незаконну вирубку дерев

20 вересня минулого року уродженець села Яблуниця, що на Яремчанщині незаконно зрубав на території Карпатського національного природного парку деревени на 7500 гривень.

Інформатор розповість, який вирок виніс йому суд.

Як розповідається у матеріалах справи,  20 вересня 2023 року прикарпатець з метою вчинення незаконної порубки дерев, направився в лісовий масив Карпатського національного природного парку, який розташований в адміністративних межах с. Яблуниця. Там він без спеціального дозволу, використовуючи належну йому бензопилу, вчинив незаконну порубку трьох дерев породи «бук», загальною кубомасою 0,204 м³.

Таким чином парку було завдано збитків на загальну суму 7 501,05 гривень.

Обвинувачений чоловік під час судового засідання свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини вчинення ним злочину. Також просив суд суворо його не карати.

Крім того, у матеріалах справи зазначається, що обвинувачений повністю відшкодував збитки парку, тож він до нього не має жодних матеріальних чи моральних претензій.

ВИРОК

Суд визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому штраф у розмірі 25 500 гривень. Також чоловік має сплатити 605 грн судового збору та витрати на проведення судової екологічної експертизи у розмірі 1912 гривень

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору