Інформатор Коломия

ВЛАДА

Громада на Коломийщині готова заплатити майже 18 млн грн за будівництво дамби на річці Прут

Громада на Коломийщині готова заплатити майже 18 млн грн за будівництво дамби на річці Прут

На нове будівництво берегозакріплювальних споруд на річці Прут в селі Семаківці з бюджету Матеївецької громади готові були виділити 17 мільйонів 869 тисяч гривень. Тендер на виконання цих робіт спершу оголосили в березні цього року, але тоді торги не відбулися. Матеївецька сільська рада вирішила провести закупівлю вдруге. Учасник, який переміг у тендері, запропонував аж на 5 млн грн менше від оголошеної вартості.

Про це по порядку розповість Інформатор.

Перша закупівля на нове будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Прут в с. Семаківці була оголошена Матеївецькою сільською радою 22 березня 2024 року. Очікувана вартість на ці роботи сягала 17 869 706 грн.

Тоді на участь у тендері подалися аж 4 компанії –  тернопільська “АВАКС ПРОФ”, франківська “БУДПРОЕКТ ІФ”, богородчанська “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС” та косівська “ПМК-77”.

Остання запропонувала збудувати дамбу за 17,3 млн грн, а три інші фірми – лише за 14,5 млн грн.

Втім, всі пропозиції були відхилені, а торги відмінені. Як вказано, причина відміни – відсутність пропозицій.

Через місяць Матеївецька сільська рада оголосила новий тендер на ці роботи із тією ж самою очікуваною вартістю.

Участь у закупівлі знову вирішили взяти франківська фірма “БУДПРОЕКТ ІФ”, косівська “ПМК-77”, ще одним учасником став ТзОВ “БУДМОНТАЖСЕРВІС I” з Києва.

ТОВ “ПМК-77” запропонувала виконати роботи за 17 млн 304 тис грн, “БУДМОНТАЖСЕРВІС I” – за 15 млн 902 тис грн, а найнижча пропозицію була в ТОВ “БУДПРОЕКТ ІФ”, а саме – 12 млн 988 тис грн.

В результаті торгів переможцем тендеру стала ТОВ “БУДПРОЕКТ ІФ”, зареєстрована в Івано-Франківську 10 років тому, розмір статутного капіталу якої – 20 тисяч гривень. Керівник фірми – ХОДАК АНДРІЙ ДМИТРОВИЧ.

Наразі договір із переможцем закупівлі ще не підписаний. Дамбу мають збудувати до кінця цього року.

Чи буде ця компанія будувати берегозакріплювальні споруди на Пруті в селі Семаківці – дізнаємось згодом. Слідкуйте за новинами Інформатора.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору