Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Заспокійливе: добірка лавандових полів неподалік Коломиї

Чи можливо віднайти душевну рівновагу через аромат? Можна спробувати. І тут лаванда точно стане вам в нагоді. В оточенні фіолету й спокійних бджіл легше відчути той рятівний кавальчик щастя. Хтось береться робити фото на згадку, інші дають волю своїм роздумам.

Якщо ви також у пошуках прихистку для душі, то Інформатор кличе вас на лавандові поля недалеко від Коломиї. На деяких локаціях сезон вже стартував, а на інших – цвітіння лаванди очікують в кінці червня.

“Царина Лаванди” в села Коршів Коломийського району.

За пів години їзди від Коломиї, вглиб траси Н10, лежить село Коршів. Тут подружжя Ганни та Івана з Коршева 6 років тому пішли на ризик і замість звичних буряків та картоплі заклали на своїй ділянці лавандове поле. Вони видобувають з лаванди запашну й лікувальну олійку, роблять мило і ароматизатори. А ще тут можна скуштувати лавандового меду і придбати його додому.

Більше читайте у статті: Спокій та рівновага: фотоподорож на Лавандову царину в Коршеві

Працюють без вихідних від світанку до останнього туриста, навіть до 10 вечора.  Вартість входу на лавандове поле – 150 грн, діти до 9 років – безкоштовно. У ціну входить реквізит для фото, покривала для відпочинку у затінку грабового лісу чи просто неба.

Прослідкувати шлях автівкою можна за допомогою мапи ТУТ

“Lavender Girl” в селі Ворона Коломийського району

До лавандового садка в селі Ворона близько 40 км від Коломиї. Знаходиться за кілька кілометрів від траси Н-10. Відкриття сезону – 15 червня, але бронювання на оренду локації вже доступне. Вартість оренди – 400 грн за 1 годину (перебування на території лише однієї групи, кількість осіб необмеженаа).

Прослідкувати шлях автівкою можна за допомогою мапи ТУТ.

Лавандові схили в селі Уторопи Косівського району

300 кущів лаванди в Уторопах в 2021 році висадило подружжя Волощуків. Вони вирішили втілити мрію доньки. Сім’я планувала заробляти гроші з цієї справи, однак після початку повномасштабної війни вирішила, що завдяки лавандовому полю підтримуватимуть волонтерів. Тут продають букети, а також саше або стріляні гільзи. Виручені гроші передають волонтерами.

До Уторопів з Коломиї – 23 км. Прослідкувати шлях автівкою можна за допомогою мапи ТУТ.

Lavanda Royal в селі Королівка Тлумацького району

У селі Королівка неподалік Тлумача лавандове поле висадили кілька років тому. Цвітіння лаванди очікують під кінець червня. Працюють щодня з 8:00 до 20:00. Вартість входу – 300 грн/год (ціна розрахована на двох людей), діти – безкоштовно. Лавандове поле буде повністю у вашому розпорядженні без зайвих людей.

З Коломиї автівкою туди можна добратися за трішки більше як 1 годину. Прослідкувати шлях автівкою можна за допомогою мапи ТУТ.

Лавандовий каньйон в селі Одаїв На Тлумаччині

На мальовничих схилах Дністра в с. Одаїв Олешанської громади вже розпочався лавандовий сезон. Лавандове поле можна відвідати з 9:00 до 19:00, час перебування на полі протягом дня – необмежений. На полі крім вас можуть перебувати інші відвідувачі.

Індивідуальна оренда лавандового поля – 800 грн/год (до 4 осіб, включно з фотографом, кожна наступна людина – 200 грн). Є ранкові години – з 6:00 до 9:00, вечірні – з 19:00 до 22:00.

Вартість входу:

  • дорослі: 150 грн;
  • діти до 14 років: 100 грн;
  • дітям до 6 років вхід безкоштовний (при собі мати документ, що засвідчує вік дитини);
  • учасникам бойових дій вхід безкоштовний (за наявності відповідного посвідчення).

До лавандового каньйону з Коломиї – не цілих 50 км через Обертин. Прослідкувати шлях автівкою можна за допомогою мапи ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору