Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Спокій та рівновага: фотоподорож на Лавандову царину в Коршеві

Тут навіть бджоли спокійні. Заколисуючий гул медоносних трудівниць, розморені від неймовірно ніжного і заспокійливого запаху квітів відвідувачі посміхаються, роблять фото на згадку або ж милуються заходом сонця. Все це – за пів години від Коломиї.

Інформатор вдруге їздив милуватися запашною лавандою у Коршів, аби підготувати для вас свіжий репортаж.

Подружжя Ганни та Івана з Коршева кілька років тому пішли на ризик і замість звичних буряків та картоплі заклали на своїй ділянці лавандове поле.

Тепер в оточенні мішаних лісів заховалася лаванда і білий гречаний цвіт. І зараз їхні бджілки дають унікальний мед, а прикарпатці з’їжджаються з усіх-усюд, аби зробити тут гармонійні фото і заспокоїти нерви.

Щороку у липні подружжя відкладає на місяць усі домашні справи й від зорі до ночі приймає відвідувачів у себе на царині.

Ганна, власниця Лавандової царини

Лавандове поле закладають на 15-20 років, але на Прикарпатті це дивинка, тому Ганна спостерігає за рослинами і, як справжня науковиця, фіксує зміни на полі.

Разом з чоловіком Ганна навчилась видобувати з лаванди запашну й лікувальну олійку, робити мило і ароматизатори. А ще тут можна скуштувати лавандового меду і придбати його додому.

Щоправда бджолам не накажеш, де брати нектар, а тому мед не має виразного лавандового смаку, тільки нотки. Його присмак наближений до добротного меду із різнотрав’я.

До теми: Відпочинок поруч Коломиї | Тисовий заповідник у Княждворі

Працюють без вихідних від світанку до останнього туриста, навіть до 10 вечора.

“Ми робимо усе, аби зберегти цю нивку, – каже Ганна. – Читаємо, вивчаємо, мріємо про розвиток. А нашим відвідувачам даруємо таку цінну сьогодні красу і спокій. А ще лаванда має зцілювальні, дезінфікуючі, заспокійливі й загальнозміцнюючі властивості”.

Відчуваємо, ви вже хочете спитати скільки це коштує.

Ціни

  • Вартість входу на лавандове поле – 150 грн.
  • Діти до 9 років безкоштовно.

У ціну входить реквізит для фото, покривала для відпочинку у затінку грабового лісу чи просто неба.

Їжу та напої тут ще не продають, тому радимо прихопити з собою все для пікніка.

Вглибині ще є альтанка для більших компаній. Хоча гучні посиденьки тут не вітають. Все ж таки це місце для відновлення, а не набутків.

Як дістатися

Прослідкувати шлях автівкою можна за допомогою мапи ТУТ

Лавандова царина в Коршеві. Перейти на інтерактивну карту – https://www.google.com/maps/dir/

За пів години їзди від Коломиї, вглиб траси Н10, лежить село Коршів. І якщо від міської рутини вам закипають мізки, то саме час податися в спокій села, його прохолодних грибних лісів і ароматів поля. Дорогою до Коршева цього вдосталь.

А вглибині села на узвишші навіть при закритих вікнах автівки ваш нюх вловить солодко-бузковий аромат лаванди.

Дістатися до царини можна також і потягом або автобусом, але оберіть зручне взуття, бо доведеться від зупинки йти біля 40 хвилин асфальтованими та польовими дорогами.

До теми: 5 місць для сімейного відпочинку неподалік Коломиї.

Цілющий цвіт

Лаванді Ганни та Івана 5 років. Вона невибаглива, хоча догляд любить. Обробляти поле доводиться вручну, щоб не пошкодити кущі. А от від хімікатів коршівські ґазди відмовилися: рослина ж не тільки для краси, а в першу чергу – для лікування.

З лаванди пан Іван з дружиною видобуває ефірні олії та гідролат (дистильовану воду, позбавлену солей). На основі цих речовин виготовляють мило, інші косметичні засоби, а з сухоцвіту роблять ароматичні мішечки. До слова, проводять майстер-класи, де діляться цими вміннями з усіма охочими.

Ви маєте ще час до 20 чисел липня, саме стільки лаванда буде на піку свого цвітіння.

Читайте також: Енергія гір у селі Шешори

Фоторепортаж

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Вікторія Ровенчук

Нагору