Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

Книга про історію коломийських кам’яниць скоро потрапить до читачів. Коли презентація?

Книга про історію коломийських кам'яниць скоро потрапить до читачів. Коли презентація?

13 червня у актовій залі Коломийського педагогічного коледжу відбудеться презентація книги Мирослави Кочержук та Іллі Криворучка “Про що мовчать коломийські будівлі”. 

Інформатор вже мав честь ділитися історичними і коломиєзнавчими розвідками обох краєзнавців, і ці статті з цікавістю читали й коментували наші читачі. Сподіваємось, на презентацію завітає хоч десята частина закоханих у Коломиї та її унікальну історію краян.

Про що розповіли б коломийські кам’яниці, якби могли говорити? Про людей, які наповнювали зали з високими стелями своїм теплом, голосами, сміхом чи сумом. У новій книзі з серії “Коломийська бібліотека” (засновник Валерій Ковтун) знайдуть важливі й пізнавальні дослідження про архітектурні та історичні перлини столиці Покуття.

У книзі зібрано неймовірні дані про 68 кам’яниць нашої славної Коломиї.

Презентація відбудеться 13 червня о 14:45  у актовій залі Коломийського педагогічного фахового коледжу (вул. Франка, 12).

Читайте дослідження про історію коломийських будівель

◊ Коломийська кам’яниця на вул. Театральні, 21: помешкання розстріляного адвоката Ляхса, салон краси і природній кондиціонер в підвалі

◊ Історія будівлі, що вдивляється в ратушу: дім на площі Відродження, 18

◊ Будинок, де в часи Голокосту брат із сестрою скоїли самогубство | Історія будівлі на вул. Шухевича в Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору