Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

І знову про економічне бронювання: про що йдеться в двох законопроєктах

І знову про економічне бронювання: про що йдеться в двох законопроєктах

Як повідомлялося раніше, від ідеї економічного бронювання поки відмовилися. Проте, 11 червня у Верховній Раді зареєстрували два нових законопроєкти, які передбачають внесення змін до Податкового кодексу України «щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних». 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Судово-юридичну газету. 

Голова Комітету ВР з питань національної безпеки Олександр Завітневич у останньому інтерв’ю BBC заявив, що “все одно якийсь баланс ми будемо шукати, тому що фронту без тилу не буває, і тилу без фронту не буде. Без нашої економіки, без податків не буде, за що фінансувати фронт”. За словами посадовця, економічне бронювання точно буде, проте коли точно не уточнив.

Проте, вчора, 11 червня, у Верховній Раді зареєстрували два законопроєкти: 11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки» та 11332. Зокрема, останній передбачає зміни в Податковому кодексі України, щодо особливостей оплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних. Ініціатором законопроектів є голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Депутат зазначає, що скоро подадуть два альтернативних проєкти, які можуть містити дві моделі економічного бронювання:

  • модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис грн
  • змішану модель — 35 тис грн зарплати для найманого працівника, 20 тис грн військового збору для ФОП».

Тобто кожне підприємство, яке сплачує підвищений військовий збір у розмірі 20 000 грн на місяць за працівника матиме можливість його забронювати. Однак, сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Підприємство має визначити, хто з працівників є найбільш критичним та підтвердити відповідним податком.

Можливість економічного бронювання поширюється на кожен бізнес, який нівелює проблему, але без можливості броні для міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватись у випадку, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору