Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Суд заборонив прокремлівські громадські організації, які готували держпереворот в Україні

8 проросійських організацій, які готували держпереворот на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну заборонили за допомогою суду.

Розповідає Інформатор за даними прокуратури області.

Як повідомляться, всі вони координувалися з представниками рф та лідером забороненої в Україні політичної партії, який обвинувачується у державній зраді.

Чотирьох громадсько-політичних діячів, які створили та очолили ці організації засудили ще в 2022-2023 роках. Прокурори довели в суді їх провину у підготовці повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України).

Свій план вони хотіли реалізувати через так звані «національні збори» та силове захоплення влади. Для цього вони створили та очолили громадсько-політичні організації у різних містах України та залучали понад півтисячі осіб, які мали захоплювати адмінбудівлі та «відсторонювати» керівництво держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору