Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї оголосили тендер на капітальний ремонт укриття в ліцеї №5

Мабуть, сховище у Коломийському ліцеї  №5 імені Т.Г.Шевченка – одне з найбільш обговорюваних у місті. Вже понад 2 роки батьки скаржаться на його стан, повноцінного ремонту досі немає, а коштів на безпеку дітлахів не вистачає. І ось, 11 червня управління комунального господарства оголосило тендер на понад 6 мільйонів гривень.

Що мають зробити за ці кошти – розповідає Інформатор.

Перед новим начальним семестром у 2022 році батьки дітей були проти навчання закладі, де нема безпечного укриття. Тоді дирекція могла лише запропонувати переховуватись у цокольному приміщення, в коридорах чи переодягальні спортзалу.

А майже 400 м² підвалу стояло в болоті, з різким запахом цвілі. З того часу там провели деякі роботи і у вересні минулого року Інформатор навідався до школи. За 3,5 млн грн, які виділили з міського бюджету, з приміщення вивезли вологий ґрунт, залили стяжку, замінили вікна та 9 рекуператорів, а також провели встановлення 8 вхідних дверей та будівництво кількох перестінків.

вересень 2023

Та навіть тоді підвал досі не був схожий на укриття для діток. У серпні 2023 року управління замовило проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт споруди цивільного захисту Коломийського ліцею № 5.  І ось, в червні 2024 року був оголошений тендер на ці роботи.

Очікувана вартість сягнула 6 811 635 гривень. Згідно технічних характеристик, у приміщенні проведуть земляні роботи та облаштування входів, облицюють керамічною плиткою підлогу та стіни, також розроблять господарсько-питний водопровід та внутрішню каналізацію. Крім того, ремонт передбачає нове освітлення, пожежні сигналізації та датчики загазованості й зовнішню каналізацію.

Головне фото – вересень 2023р.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору