Інформатор Коломия

ВЛАДА

Для чого в парку Коломиї цегла і якої вона якості

Для чого в парку Коломиї цегла і якої вона якості

У червні центру туризму та дозвілля Коломийської міської ради закупив 17 000 цеглин за 117 300 грн. Придбаний товар уже на місці виконання робіт. Для чого ці матеріали закупили за бюджетні кошти – розповість Інформатор.

Навесні 2024-го центр туризму і дозвілля оголосив закупівлю 23 294 цеглин, очікувана вартість тоді складала понад 160 700 грн. Проте на участь ніхто не подався.

Врешті у червні закупили 17000 цеглин за 117 300 грн, вартість за 1 одиницю не змінилася (6,9 грн/шт).

Договір уклали з івано-франківським ПП “Трансбуд-ІФ” (керівник – КРАВЕЦЬ ВАДИМ ВІКТОРОВИЧ). Саме підприємство зареєстроване понад 15 років тому, хоча участь у державних тендерах почало брати тільки з кінця 2022 року (дані платформи YouControl).

Як бачимо, чимало цеглин розсипається або ж перепалені

Хто здійснює капремонт будиночка садівника

Нагадаємо, від весни у міському парку культури й відпочинку ім. К. Трильовського триває капітальний ремонт будиночка садівника. Підрядні роботи згідно договору виконує фірма колишнього начальника комунального господарства, учасника бойових дій Володимира Наливайка – ПП “СЕВЕРИН-Н”.

До теми: Як стара і нова влада Коломиї співпрацює: чи брукуванням єдиним?

Згідно плану капремонт мав завершитися у травень 2024 року, хоча в умовах закупівлі кінцевим терміном зазначено 31 грудня 2024-го.

У договірній ціні робіт по об’єкту зазначено, що вартість матеріалів з капремонту сягає 590 тис грн, ще 136 тис грн – заробітна плата, 83 тис грн – загальну виробничі витрати, менше 36 тис грн – експлуатація техніки. Витрати на податки складають майже 46 тис, а прибуток підприємця – лише 16,5 тис грн. Подивитися перелік робіт по об’єкту можна ТУТ.

До слова, міський голова оголосив реконструкцію будиночка садівника й оранжерей у 2023 році. За його словами, міжнародна організація з міграції та громадська організація “Будуємо Україну Разом” відгукнулися допомогти Коломиї провести реконструкцію давніх споруд.

“Відновлені приміщення стануть ще одним цікавим простором для молоді, яка тут буде організовувати різні активності для дітей, ВПО, людей похилого віку та всіх інших зацікавлених осіб. А опікуватись цим місцем буде наш Пласт”, – стверджував торік міський голова Коломийської громади.

Ось, як має виглядати будиночок і оранжерея після реконструкції:

Історія паркової оранжереї та будівлі поруч Інформатор описував у статті У Коломиї відновлять австрійський будиночок садівника: що там було і що буде.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору