Інформатор Коломия

ВЛАДА

Як стара і нова влада Коломиї співпрацює: чи брукуванням єдиним? | Частина 1

Як стара і нова влада Коломиї співпрацює: чи брукуванням єдиним? | Частина 1

Нещодавно управління комунального господарства (далі – УКГ) Коломийської міської ради оголосило три закупівлі на ремонти у мікрорайоні Богуна. Загальна очікувана вартість сягала 7 млн 288 тис грн. По двох із цих закупівель от-от оголосять переможця. Там був єдиний учасник – фірма колишнього начальника УКГ Володимира Наливайка. І це – один з десятків підрядів попередньої влади на замовлення нинішньої.

Інформатор зібрав дані.

Йдеться про такі ремонти міжквартальних проїздів:

  •  між будинками №18 та №20 . Очікувана вартість робіт – 1 405 855 грн.
  •  біля будинків №26,28,30. Очікувана вартість робіт – 1 732 191 грн.
  •  біля будинків №10,12,14,16. Очікувана вартість робіт – 4 149 951 грн.

Перші дві з цих закупівель уже відбулися. На участь подався тільки один учасник – ПП “СЕВЕРИН-Н”, засноване 3 роки тому (травень 2021 року). Власник – попередній начальник Управління комунального господарства Коломийської міської ради Володимир Наливайко.

До слова, після Володимира Наливайка начальником Управління комунального господарства міський голова призначив Андрія Радовця (лютий 2021 року).

Читайте до теми: Пів мільйона доходу і жодних цінностей: декларація головного комунальника Коломиї Андрія Радовця

Керівники УКГ. Дані платформи YouControl

З того часу щонайменше 34 договори заключила фірма ПП “СЕВЕРИН-Н” зі структурними підрозділами Коломийської міськради. 27 з них – із управлінням, яким керував Володимир Наливайко до того, як розпочав новий бізнес. Загалом же фірма колишнього головного комунальника за 3 роки уклала договорів на загальну суму понад 23  млн. 60% з них – із Коломийською міськрадою та її підрозділами.

Про активну співпрацю представників попередньої та нової влади Інформатор Коломия уже писав минулоріч у статті Як управління комунального господарство співпрацює з колишнім начальником

Підсумки робіт приватного підприємства “Северин-Н” у Коломийській громаді доцільно буде підводити в кінці року. Очікуйте такий аналіз у грудні 2024р.

Закупівлі на послуги ремонту міжквартальних проїздів у мікрорайоні Богуна.

Бачимо, що на цих двох закупівлях ПП “СЕВЕРИН-Н  знизив ціну на 73 тис грн (≈2%) від очікуваної вартості.

Ремонти проїзду між будинками №18 та №20 у мікрорайоні Богуна (м. Коломия)

Скріншот закупівлі. Ремонти проїзду між будинками №26, 28, 30 у мікрорайоні Богуна (м. Коломия)

Ще 4 млн грн на міжквартальні проїзди на Богуна

Найдорожче з трьох цьогорічних закупівель по мікрорайону Богуна місцевим платникам податків обійдеться брукування біля будинків №10, 12, 14, 16. Очікувана вартість – 4 млн 150 тис грн.

Але у переліку робіт не лише брукування, але й асфальтування стоянки. До цього часу фірма колишнього начальника УКГ Володимира Наливайка не здійснювала асфальтування у Коломийській громаді. Тож очікуємо результатів закупівлі.

Враховуючи досвід попередніх років щодо подібних багатомільйонних тендерах, участь у цій закупівлі можуть брати інші часті виконавці робіт у Коломиї: богородчанське ТзОВ “ХХІ століття-плюс” чи надвірнянське ТОВ «Автомагістраль-ІФ». Хоча ніхто не виключає шансу появи на арені комунальних тендерів і нового гравця.

Закупівлю УКГ оголосило 7 червня. Результати дізнаємось у другій половині червня. Слідкуйте за новинами Інформатора Коломиї.

Скріншот закупівлі. Ремонт міжквартальних проїздів біля будинків №10, 12, 14, 16

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору