Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Двоє прикарпатців продали фальсифікованих сигарет на понад 16 млн грн

На Прикарпатті виявили незаконне виготовлення сигарет на суму понад 16 млн грн

Двох прикарпатців судитимуть за збут незаконних сигарет з використанням підроблених марок акцизного податку, а також за легалізацію незаконних доходів.

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на прокуратуру області.

Слідством встановлено, що обвинувачені налагодили схему із реалізації незаконно виготовлених тютюнових виробів. Фальсифіковані сигарети вони збували через логістичні компанії по всій території України.  Упродовж 2021 року спільники реалізували незаконно виготовлені підакцизні товари на понад 16 млн грн.

Кошти, які отримували від протиправної діяльності прикарпатці легалізували, знімаючи їх готівкою в касах банків чи перераховуючи на інші банківські рахунки. Також замасковували незаконний дохід, оформляючи нові банківські картки в різних установах.

За клопотання прокурорів суд наклав арешт на майно і кошти обвинувачуваних на суму 2.2 млн грн.

До суду скеровано обвинувальний акт за незаконне зберігання та збут незаконно виготовлених тютюнових виробів з використанням підроблених марок акцизного податку, а також  легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, у великих розмірах (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 209 КК України).

Головне фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору