Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть осіб, які переправляли військовозобов’язаних закордон

На Прикарпатті судитимуть осіб, які переправляли військовозобов'язаних закордон

Слідчі завершили розслідування щодо групи людей, які незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Судитимуть їх в Івано-Франківську. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на патрульних області.

Досудове розслідування встановило вину кожного з фігурантів справи щодо незаконного перетину державного кордону поза пунктами пропуску. Наприклад похід гірськими лісами або ж сплав по річці Тиса коштував таким “туристам” близько 12 тис євро.

До організованої групи входило четверо осіб, організатором був 51-річний мешканець Тисменицького району. Виконавцями були подружжя та ще одна місцева жителька. Вони знаходили клієнтів та доправляли їх в прикордонну область, а згодом допомагали нелегально виїхати з України.

Затримали спільників під час чергової спроби незаконного перетину кордону. Після чого, правоохоронці провели 18 обшуків в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Патрульні вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті та автомобіль «Mercedes», який спільники використовували для перевезення чоловіків.

Всім фігурантам справи оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років. На майно підозрюваних накладено арешт.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору