Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Навчання на аспірантурі за контрактом більше не даватиме права на відстрочку?

Нещодавно МОН опублікувало наказ, який скасовує вступ на денну форму навчання в аспірантурі за контрактом, аби «навчання в аспірантурі не перетворилося на корупційний інструмент уникнення мобілізації».

Розповідає Інформатор за даними Судово-юридичної газети.

Як стало відомо, новим наказом скасовано вступ на денну форму навчання в аспірантурі за контрактом та відкориговано правила щодо поновлення навчання в аспірантурі.  Також вступ на навчання в аспірантурі за контрактом цього року буде можливий лише на заочній та вечірній формах, які не дають право на відстрочку, а ще перевестися з цієї форми навчання на денну буде неможливо.

Поновлення навчання на денній формі дозволяється лише особам, які не є військовозобов’язаними, а також іншим категоріям, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо)

Йдеться про наказ МОН за підписом Оксена Лісового «Про деякі особливості набуття та поновлення і статусу здобувача вищої освіти у 2024 році» №910 від 24 червня 2024 року. Наразі даний наказ вже юстовано Міністерством юстиції за №945/42290. Він є чинним.

Що ж до ЄВІ (єдиний вступний іспит), то він потрібен для всіх вступників в аспірантуру, але змінюється вага його компонентів під час розрахунку конкурсного балу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору