Інформатор Коломия

ВЛАДА

Комунальну аптеку в Коломиї перейменували в… будівельне підприємство: +1 млн грн в статут, новий керівник і новобудови

Комунальну аптеку в Коломиї перейменували в... будівельне підприємство

У четвер, 27 червня, депутати Коломийської міської ради підтримали проект рішення про перейменування останньої комунальної аптеки Коломиї на КП “Інвест”, яке буде займатися будівництвом, інжинірингом, геологією, геодезією і навіть ландшафтними послугами. У депутатів було чимало питань щодо такої докорінної зміни. Що на це відповіли міський голова, його заступниця і новоспечений комунальний будівельник – розповість Інформатор.

Дивує, що таке важливе питання йшло як додаткове. Проєкт цього рішення мав бути на сайті міськради за 5 днів до сесії, проте досі не оприлюднений. Але у ратуші таке – не диво: згадайте, як проєкт рішення по оренді землі на 49 років на вул. Новодворського (паб “Кружало”) опублікували за пів години до сесії.

Цього разу для журналістів не вистачило роздрукованих матеріалів… Проте наші кореспонденти таки роздобули ці дані.

Так виглядало питання перейменування комунального підприємства Коломийська центральна районна аптека №31 та затвердження статуту в новій редакції.

Насправді ж мова йде не тільки про перейменування, адже з новою назвою КП “Інвест” з бюджету закладають ще 1 млн грн (збільшують статутний капітал до 2 млн грн).

А ще – призначають депутата Коломийської міської ради Миколу Бакая керувати цим комунальним будівництвом.

Микола Бакай, депутат Коломийської міської ради, новопризначений директор КП “Інвест”

Серед КВЕДів КП “Інвест” є:

  1. організація будівництва будівель
  2. будівництво житлових і нежитлових будівель
  3. будівництво трубопроводів
  4. підготовчі роботи на будівельному майданчику
  5. інші будівельно-монтажні роботи
  6. інші роботи із завершення будівництва
  7. діяльність у сфері архітектури діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії надання послуг технічного консультування в цих сферах
  8. надання ландшафтних послуг

Від колишньої комунальної аптеки КП “Інвест” успадкувало… адресу: офіційне місце реєстрації – вулиця Січових Стрільців, 23/4.

Заступниця міського голови Зоряна Михалушко стверджує, що комунальна аптека була збитковою і щороку обходилася бюджету Коломийської громади у приблизно 300 000 грн. А ще, виявляється тісне сусідство з амбулаторією – це невигідне місце для аптеки.

“Ми пробували поміняти керівника, змінити цю роботу, – стверджувала на сесії Зоряна Михалушко. – Ми оголосили конкурс, але ніхто на керівника не прийшов. Збиралася неодноразово, як покращити роботу лікарні (насправді ж аптеки – ред), але по-перше вона не конкурує з мережевими аптеками. Як виявилося, місце, в якому вона знаходиться, не сприяє тому, щоб вона була ефективною. І третє, директор виявив бажання звільнитися і піти на пенсію. Тобто зовсім нема кому дальше розвивати. На сьогоднішній день збитки цієї аптеки складають порядка 600 000 грн. Це заборгованості перед постачальниками ліків, це заборгованості за комунальні послуги і зобов’язання по зарплаті директора і бухгалтера. Тому було вирішено перепрофілювати підприємство, яке зараз необхідне міській раді, яке буде займатися будівництвом житлових і нежитлових приміщень. І в першу чергу в нас є два проекти МОМу (Міжнарождна організація з міграції, – ред) на будівництво багатоквартирного будинку, які уже мали би бути цього року виконані.

Читайте до теми: Міжнародна організація з міграції зведе 2 багатоповерхівки в Коломиї

Міський голова Богдан Станіславський додав що житло, яке будують у Коломиї на вул. Маковея  не буде безкоштовним:

“Той будинок, про який ми говоримо, – це житло буде здаватися в оренду. Відповідно, треба буде обслуговувати ці всі операції”

Також голова коломийської громади зауважив, що уся ця діяльність буде здійснюватися через комунальне підприємство.

У ратуші мають надію що ці два проекти підтягнуть інші. А ще запевняють, що у інших аптеках є всі послуги які надавала центральна районна аптека.

До теми: З 1 липня в Коломиї перестануть виробляти бовтанки

Потім депутати влаштували невеличкий тест новому керівнику КП “Інвест”, розпитуючи про нові будівельні норми. Що з цього вийшло – дивіться на відео:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору