Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Двох священників УГКЦ повернули з ворожого полону

Двох священників УГКЦ повернули з ворожого полону

Вчора, 28 червня, з російського полону звільнили двох священників УГКЦ: о. Івана Левицького та о. Богдана Гелету. Їх захопили в тимчасово окупованому Бердянську ще в листопаді 2022 року.

Розповідає Інформатор, посилаючись на пресцентр УГКЦ.

З початком повномасштабного вторгнення священнослужителі Іван Левицький та Богдан Гелета вирішили залишитися на тимчасово окупованих територіях. Їх заарештували, а потім підставили, підкинувши до храму військові речі, щоб звинуватити в незаконному зберіганні зброї. Довгий період про двох священників з Прикарпаття та Галичини не було жодної інформації.

Лише у травні Блаженніший Святослав отримав першу звістку, що отці Іван та Богдан живі і є надія на їхнє звільнення. 28 червня цей день настав.

«До нас доходять дуже тривожні сигнали, що вони перебувають під щоденними тортурами. Ми понад півтора року домагаємося їхнього звільнення, апелюючи до різних міжнародних інституцій. Ми знаємо, що вони живі, дякувати Богові. Теж співпрацюємо з нашою владою, шукаючи можливості їх визволити», — сказав про цю ситуацію в нещодавньому інтерв’ю для Укрінформу Блаженніший Святослав.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

 

Нагору