Інформатор Коломия

ВЛАДА

59 млн грн на асфальтування промзони в Коломиї: новий тендер місцевих комунальників

59 млн грн на асфальтування промзони в Коломиї: новий тендер місцевих комунальників

На днях міський голова Коломиї заявив, що війна – це великі можливості й треба жити повноцінним життям. І ось вони великі й гарячі можливості – закатати 60 млн грн в дорогу на окраїні патріотичної Коломиї в розпал бойових дій. На третьому році повномасштабної війни місцеві господарники вирішили, що саме час витратити десятки мільйонів гривень на новий асфальт у промзоні.

Інформатор, як завжди, розповідає про важливе.

У середу, 3 липня, управління комунального господарства Коломийської міської ради оголосило тендерну закупівлю на асфальтування вул. Шарлая. Це промзона у районі міського сміттєзвалища  з негустою забудовою приватних будинків.

За капітальний ремонт вул. Шарлая готові заплатити понад 59 млн грн коштів платників податків Коломийської громади.

Тендерна закупівля на капітальний ремонт вул. Шарлая

Нагадуємо, що в грудні 2022 року на ремонт вул. Шарлая витратили понад 9 млн грн. Роботи виконувала ТОВ “ХХІ століття плюс”.

Проте дорога не витримала і 15 днів: тріщини і крихкі ділянки проявилися після перших же приморозків.

На сполох забили спершу водії: куди мільйони пішли? Для чого класти асфальт у морози?

За два тижні журналісти Інформатора на семи відрізках зафіксували ознаки руйнування нового покриття.

вул. Шарлая, 2 тижні після ремонту в грудні 2022р.

Навесні підрядники на деяких ділянках переклали асфальт, нарікаючи, що полотно пішло тріщинами нібито через відсутність водовідведення. А ще зазначили, що виправили “дефекти” власним коштом.

«Нам зауваження робили, – прокоментував тоді ситуацію інженер фірми-виконавця ТОВ “ХХІ століття плюс” Назар. – Ми навесні все виправили. Там не було є належного водовідведення, і основа довго не протрималася. Розуміння між нами і владою є»

Взагалі у перші роки повномасштабного вторгнення у Коломиї місцева влада активно освоювала кошти, проте чимало доріг та пішохідних зон відремонтовано неякісно. Більше читайте у розслідуванні 100 млн грн на чорнові дороги | Як Коломия витрачала кошти з податків військових на асфальтування

вул. Шарлая, 2 тижні після ремонту у 2022р.

Інформатор очікує коментарів місцевої влади щодо причин, чому у цей складний для країни й міста час майже 60 млн грн готову витратити на ремонт у промисловій зоні міста.

Нагадаємо також, що на брифінгу очільник громади Богдан Станіславський заявив, що новий закон, який дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони ніяк не вплине на бюджет Коломиї. Тобто збільшити фінансування на підтримку військових підрозділів наразі у ратуші не планують.

Дивіться більше у відео:

Наталка Сандецька

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору