Інформатор Коломия

ВЛАДА

Без коментарів: головний комунальник Коломиї знову втік з місця роботи через запитання журналістки

Йшов 3-їй рік війни. У Коломийській громаді вирішують витратити десятки мільйонів гривень на одну дорогу у промзоні міста. На запитання журналістів, про який саме відрізок вулиці йдеться і яке обґрунтування таких великих витрат – головний комунальник Андрій Радовець кидає слухавку, а при зустрічі на робочому місці… знову тікає. 

Інформатор Коломия без особливих надій сподівається, що керівники управлінь і відділів місцевого самоврядування Коломийської міської ради таки зрозуміють, що втеча – не вихід. Адже ми ставимо питання, котрі турбують мешканців Коломийської громади, передусім – родини захисників України.

На початку липня управління комунального господарства (далі – УКГ) оголосило закупівлю на проведення капітального ремонту на вулиці Шарлая в Коломиї, очікувана вартість – 59 млн грн. Деталі у статті – ТУТ

Журналісти Інформатора намагалися розпитати, про який саме відрізок вул. Шарлая йдеться, і наскільки нагальними є ці роботи в часі війни. Телефоном головний комунальник спілкуватися не захотів: як тільки почув питання – перервав розмову, а потім скидав дзвінок.

Взяти коментар на робочому місці у начальника УКГ Коломийської міської ради також не вийшло: Андрій Радовець втік від запитань, поспішно покинувши свій кабінет, будівлю. Далі сів на авто й поїхав. І це вже вдруге.

Нагадаємо, навесні 2023 року Андрій Радовець на запитання про гарантійні зобов’язання на відремонтовані дороги (зокрема й на вул. Шарлая) покинув власний кабінет і будівлю, де розміщується управління комунального господарства.

Детальніше про це: в грудні 2022 року на ремонт вул. Шарлая витратили понад 9 млн грн. Роботи виконувала ТОВ “ХХІ століття плюс”. Проте дорога не витримала і 15 днів: тріщини і крихкі ділянки проявилися після перших же приморозків. На сполох забили спершу водії: куди мільйони пішли? Для чого класти асфальт у морози? Журналісти Інформатора на семи відрізках зафіксували ознаки руйнування нового покриття.

Навесні підрядники на деяких ділянках переклали асфальт, нарікаючи, що полотно пішло тріщинами нібито через відсутність водовідведення. А ще зазначили, що виправили “дефекти” власним коштом.

Уникання коментарів вільній пресі – поширена історія в роботі Коломийської міської ради і її структурних підрозділів.

Читайте до теми: Три разючі оказії, коли порушують свободу преси з реалій Інформатора Коломиї

З питаннями про доцільність цього літа за десятки мільйонів асфальтувати дорогу на вул. Шарлая та про який саме відрізок йдеться журналістка Інформатора звернулась також до Коломийської міської ради. У приймальні повідомили, що міський голова Богдан Станіславський наразі у відпустці до понеділка. Профільна заступниця Зоряна Михалушко не готова була відповісти одразу, але пообіцяла підготувати інформацію 4 липня.

Також на звернення редакторки Інформатора пані Зоряна погодилась обговорити з керівниками структурних підрозділів питання комунікації з представниками преси.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору