Інформатор Коломия

ВЛАДА

Батькам дошкільнят доведеться більше витрачати на оплату харчування у садках Коломийської громади

Батькам дошкільнят доведеться більше витрачати на оплату харчування у садках Коломийської громади

У Коломиї підняли вартість харчування у садках. За проголосувало 24 міських обранців, 10 – не голосувало, а 1 утримався. Нагадаємо, батьки Коломиї оплачують 70% від вартості харчування за день, а у селах громади – 50%.  Зміни у вартості батьківської плати за садок вступлять в дію з кінця серпня.

Як і чому зміниться вартість харчування у садочка Коломийської громади – розповість Інформатор.

Згідно проголосованих змін вартість харчування у дитсадках Коломийської громади зміниться: на 28% для дітей 2-4 років і на 17% для дітей 4-7 років.

З 26 серпня 2024  року розмір плати за харчування однієї дитини на день у закладах дошкільної освіти:

  • вікова група від 2 до 4 років (групи раннього та молодшого віку) – не більше 56 грн/день (було 40 грн)
  • вікова група від 4 до 6 (7) років (групи середнього та старшого віку) – не більше 66 грн на день (було 55 грн)

Ще підняли вартість обслуговування у закладах, які використовують послуги з організації гарячого харчування: з 8 грн до 24 грн.

Переглянути відеозапис розгляду цього питання на сесії  можна дивитися ТУТ.

“Хочу сказати що хочу сказати, що ціна за харчування не змінювалася з грудня 2021 року…” – пояснила перед голосуванням на сесії 28 червня начальниця управління освіти Марія Козловська.

Основна причина – каже головна освітянка – ріст цін на продукти харчування, а ще – здорожчання вартості електроенергії.

“За даними міністерства фінансів України, – пояснювала Марія Козловська, – ціни від 2021-го року і дотепер зросли на 53%, а деякі продукти (риба м’ясо) – на 90%

За даними управління освіти Коломийської міської ради витрати на забезпечення продуктами харчування у 2023 році становили 25,5 млн грн. З них майже 12 млн грн пішло на продукти, на оплату праці для працівників кухні – 7,5 млн грн (62 посади) і витрати на енергоносії – біля 6 млн грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору