Інформатор Коломия

ГРОШІ

Вартість вивезення сміття в Коломиї підніметься на 24%

Вартість вивезення сміття в Коломиї підніметься на 24%

Коломийською сміттяркою займається комунальне підприємство “Полігон Екологія”. Зараз підприємство підготувало лист про підняття тарифів на захоронення твердих побутових відходів для жителів Коломийської громади.

Повідомляє Інформатор.

Зросте вартість захоронення метрах кубічних, а відтак і для всіх споживачів.

Зокрема у кубатурі розраховується ця комунальна послуга для ОСББ, інших юридичних осіб. Діючий тариф  на вивезення твердих побутових відходів (далі – ТПР) становить 109 грн/м³. У проекті підняття ціни до 161,53 грн/м³.

Якщо ж говорити про розрахунки на одну особу, то зараз цей тариф складає 38 ,04 грн. А після здорожчання сягне 47,17 грн.

Відтак, каже головний комунальник Коломийської громади Андрій Радовець, зростання передбачається на рівні 24%, хоча таке рішення непопулярне для місцевої влади:

“Міська рада чи органи місцевого самоврядування взагалі не заінтересовані в підняттях тарифів і в збільшенні вартості, – стверджує начальник управління комунального господарства Андрій Радовець. – Але державою покладені ці функції як регулювання у сфері тарифної політики, а компанія і оператор, який здійснює діяльність, подають нам ці тарифи. Ми зобов’язані їх обговорювати, перевіряти їхню доцільність і виносити на засідання виконавчого комітету”.

Детальніше дивіться на відео ТУТ.

Затверджувати нові тарифи будуть на засіданні виконавчого комітету. Дата наступного наразі невідома. Тож слідкуйте за нашими новинами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору