Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Завдяки сучасній методиці лікарі змогли зберегти п’яту підлітку з Косівщини, який впав з велосипеда

З допомогою методики, яку застосовують у лікуванні військових, в опіковому відділенні обласної клінічної лікарні врятували від ампутації п’яту 14-річного хлопця з Косівщини. 

Інформатор розповідає більше з посиланням на КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Два тижні тому через падіння з велосипеда підліток серйозно травмував кінцівку. Мати хлопчика розповідала, що не дуже пам’ятає, як все сталося, але як тільки односельці повідомили, що син лежить на дорозі і травмований, вже за 15 хвилин вона була на місці Медики доправили постраждалого до Коломийської лікарні, звідти їх до обласного центру.

Якщо б раніше таке трапилося, ще до війни, то ймовірно довелося б ампутувати п’яту, адже вона розсічена і частини практично немає, — говорить комбустіолог Микола Пилипів. — Зрештою, така практика в нас була, з ампутаціями. Але війна прискорює навчання й опанування нових хірургічних методик, тож цей хлопець має шанс відновитися й однаково стояти й пересуватися за допомогою обох ніг“.

За словами завідувача опікового відділення Костянтина Кіршака, лікаря пацієнта, операція пройшла добре.

“На загоєння, розробку та реабілітацію потрібен час, місяці, але хлопець має добру перспективу ходити, рухатися, жити повноцінним життям”, — зазначає опіковий хірург.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору