Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Легкі та смачні: рецепти закусок на кожен день

Під час спеки інколи зовсім немає сил довго готувати страви. У цьому випадку чудовою альтернативою стануть легкі закуски.

Інформатор ділиться рецептами.

Рулетики з баклажан з чорносливом та горіхами

Інгредієнти:

  • 450-500 г (2 штуки) баклажан
  • 4 ст. л. олії для смаження
  • 250 г чорносливу
  • 50 г горіхів на ваш смак
  • ½ ст. л рослинної олії

Приготування:

2 баклажани добре помийте, висушіть рушником та наріжте на тонкі повздовжні скибки. У вас вийде приблизно 15-19 таких скибок. На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте баклажани з обох боків до золотавого кольору. Готові скибки викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Долийте на сковорідку ще олії та обсмажте решту баклажанів. Для начинки: 250 г чорносливу поріжте, горіхи подрібніть. Горіхи, чорнослив та ½ ст. л. рослинної олії добре перемішайте. На кожну скибку баклажана викладіть приблизно 1 ст. л. начинки та закрутіть. Старайтеся викладати начинку ближче до краю скибки, так сформувати рулетик буде простіше.

Брускета з грушею та сиром 

Інгредієнти:

  • 1 груша
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 гілочки чебрецю
  • 20 г вершкового масла
  • 150 г сиру
  • 5 шматочків багета

Приготування:

На сухій пательні обсмажте 5 шматочків багета. Потім у розігріту сковорідку насипте 2 ст.л. цукру, зменште вогонь до середнього та зачекайте, доки він розтане. Розріжте грушу навпіл, приберіть серединку та наріжте на слайси товщиною до 0,5 см. Коли цукор розтане викладіть на сковорідку грушу, 20 г вершкового масла та 2 гілочки чебрецю. Смажте 4-5 хвилин, ніжно помішуючи, щоб груша не пошкодилася. 150 г сиру наріжте спершу на слайси товщиною 0,5 см, а далі навпіл на трикутнички. На брускети викладайте сир, шматочок груші, знову сир і знову грушу, наче їжачком.

Закуска з перцю та бринзи

Ігредієнти:

  • 3 солодких перці
  • 150 г бринзи
  • зелень петрушки, кропу або кінзи до смаку
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

Помийте 3 солодкі перці, викладіть на решітку гриля та запечіть до м’якості та появи обпалин. Якщо запікатимете перці в духовці, розігрійте її до 200 градусів і готуйте 30 хвилин.  Зелень петрушки, кропу та кінзи дрібно посічіть та прикрасьте нею перець з бринзою. Перед подачею заправте страву 2 ст.л. олії, притрусіть сіллю та перцем.Дайте перцям охолонути та наріжте смужками або будь-якими іншими шматками за своїм бажанням. Викладіть перець в тарілку та додайте 150 г бринзи.

Лаваш із фетою та зеленню

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 лист.
  • Сир фета-400
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень (кріп, петрушка, кінза).
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування:

Дрібно нарубати часник, подрібнити зелень. Фету розім’яти у мисці виделкою. Додати сметану та перемішати до однорідної маси. Додати в неї зелень та часник. Покласти сирну масу із зеленню на лаваш та загорнути рулетом. Легка закуска сирна готова!

Соковиті рулетики з цукіні

Інгредієнти:

  • 2 цукіні
  • 250 г крем-сиру
  • 1 зубчик часнику
  • кріп та петрушка до смаку
  • дрібка солі
  • оливкова олія для смаження

Приготування:

Візьміть 2 середні цукіні, ретельно помий, відріж хвостик. Якщо цей овоч молодий — шкірку можна не зрізати. Далі нарізаємо на тонкі слайси 3-4 мм та викладаємо майбутні рулетики на паперовий рушник. Присипаємо трохи сіллю і залишаєм на 10 хвилин. Тепер обсмажте на оливковій олії слайси до легкої скоринки. Змішайте крем-сир  з петрушкою та кропом. Додайте порізаний часник. Тепер викладаймо на край слайсу вершкову суміш та згортаємо у рулетик. В середину можна покласти по шматочку копченого лосося.

Джерело: Клопотенко, Уніан, Philadephia

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору