Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як знизити температуру в кімнаті без кондиціонера та під час вимкнень

Через вимкнення світла та аномальну спеку в Україні охолодити кімнату стає все важче. У зв’язку з цим чимало людей стикаються з тим, що не можуть заснути через високу температуру в кімнатах.

Інформатор ділиться порадами для тих, кому зараз недоступний кондиціонер.

Закрийте вікна шторами

Одним з найлегших способів хоч трохи вберегти кімнату від нагріву є цупкі штори, в ідеалі вони мають бути темними. Так, у кімнаті буде трохи бракувати світла, зате сонячні промені не будуть проникати та додатково нагрівати поверхню предметів.

Вимикайте всі непотрібні електроприлади

Чимало електричних приладів навіть у режимі очікування нагрівається. Особливо відчувається спека, якщо пристрої працюють на пікових навантаженнях та прогріваються до 60-80°C, а корпус в межах 35-50°C. Через це температура повітря у кімнатах підіймається. Так, вимкнення приладів не повністю охолодить вашу кімнату, та навіть 1-2º можуть полегшити ситуацію.

Мокрі або підморожені простирадла

У цих методів є кілька застосувань. Зокрема можна намочити у воді велике покривало чи рушник, не відтискайте його до сухого, він має бути добре зволоженим. Після того простирадло можна вивісити як штору біля вікна, щоб нічний протяг розносив по кімнаті охолоджене від води повітря. Або ж підморожене простирадло можна застелити на ліжко, принаймні на 30-40 хв воно забезпечить приємну прохолоду. Важливо, що для такого методу простирадло треба заморожувати у пакеті, аби воно не набрало вологи. А ще можна покласти в ліжко крижані пляшки, а потім їх прибрати.

Зняти всі килими та забрати пледи

Взимку килими, пледи та одіяла – чудовий спосіб зігрітися, та влітку вони не тільки служать джерелами пилу, але і акумулюють і затримують тепло в приміщенні. Краще заховати такі тканини в шафу та замінити їх на більш «легкий» варіант. Врятуватися від спеки допоможуть атлас, шовк, шифон — тонкі матеріали.

Спробуйте охолодити кімнату вентиляторами

Під час регулярних вимкнень охолодження кімнати вернтилятором здається нереальним. Та все ж на добу можна спіймати трохи часу, коли є світло. Крім того,  можна обрати вентилятори на акумуляторі або ті, які можна підключити через USB. Потужність у них буде нижча, але це краще, ніж нічого. Якщо можете покладіть поруч з вентиляторами каструлю з льодом, холодові елементи чи заморожені пляшки з водою. Вони допоможуть охолодити повітря.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору