Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Довгожителька Парасковія Карпенюк з Коломийської громади відзначила 100-ліття

Довгожителька Парасковія Карпенюк з Коломийської громади відзначила 100-ліття

Вона народилася 100 років тому… Цікавий початок роману чи повісті? І життя Парасковії Іванівни з села Воскресінці, що притул до Коломиї, таки варте окремої книги. 

Інфоматор вітає поважну ювілярку і переповідає її неймовірну історію, описану працівниками соціальної політики.

Парасковія Іванівна Карпенюк народилася в селі Воскресинці 20 липня 1924 року. Парасковія була 11-тою з 12 дітей у родині. А тому змалку вона багато працювала, аби допомагти батькам по господарству.

Старший брат ювілярки був керівником осередку УПА і вона молодою дівчиною через річку Прут носила їм зброю, одяг та їжу.

Після закінчення школи поступила в Коломийське педагогічне училище, але за сімейними обставинами на останньому курсі залишила навчання.

В 1948 році вийшла заміж за свого односельчанина Миколу з яким прожила в любові та злагоді багато років. Разом подружжя виховало 5 дітей.

Все своє життя працювала спочатку на посаді завідувача дитячого садка, потім – у колгоспі та з 1963 року до виходу пенсію працювала в одному із ресторанів Коломиї.

В 2006 році залишилася вдовою.

Пані Парасковія має щастя бути бабусею 10 внуків та прабабусею 13 чудових правнуків. На жаль, за останні два роки мати уже поховала двох старших синів.

Парасковії Іванівні присвоєно почесне звання «Мати-героїня», також має статус учасника війни та за багатолітню працю статус ветерана праці.

Пані Парасковія – взірець для всіх поколінь, приклад патріотизму. А ще роботяща й відповідальна.

100 років життя позаду, а це мільйони пережитих подій та випробувань. Зрештою, це три війни… Але жінка зберігає оптимізм, любов до життя й віру в краще.

20 липня приймала вітання й подарунки не лише від рідних, але й від духовенства та представників влади громади.

Бажаємо пані Парасковії стати свідком відновлення миру в Україні у здоров’ї, спокою, в оточенні близьких серцю людей. Злагоди й достатку в домі, доброти й турботи від рідних. Аби наступну красиву дату – 101 рік – відзначити у мирній Батьківщині.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору