Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Івано-Франківщині затримали організатора групи фсб, яка готувала підпали ТЦ у країнах Євросоюзу

Агентурна група фсб готувала підпали у місцях масового перебування людей (торгові центри, АЗС, аптеки, ринки) в Україні, Польщі та країнах Балтії. Правоохоронцям вдалося затримати організатора та його спільника на Прикарпатті.

Інформатор Коломия розповідає деталі з посиланням на СБУ

До складу злочинної групи входило 19 осіб, які проживали в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі. Вони вербували кандидатів на вчинення підпалів цивільних об’єктів за допомогою грошової винагороди. Для пошуку потенційних виконавців використовували особисті зв’язки у кримінальних колах.

Для переправлення підпалювачів за кордон, фігуранти готували для них підроблені документи (паспорти, водійські права, дипломи про освіту та медкартки, оформлені на третіх осіб.)

Після вчинення підпалів виконавці мали фільмувати загоряння об’єктів на камери власних телефонів для подальшого «звіту» до фсб. Їх агресор планував використати для підготовки спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в Євросоюзі.

Під час 37 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях фігурантів вилучено:

  • мобільні телефони
  • флеш-накопичувачі
  • чорнові записи та підроблені документи, які використовували у підривній діяльності;
  • автомат АК, пістолети, зокрема Gloсk 19 з набоями та глушниками;
  • банківські картки та великі суми готівки, які витрачали на вербування потенційних підпалювачів

Наразі організатору агентурної групи фсб та його спільнику повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за такими статтями Кримінального кодексу України, серед них: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та
ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Тривають слідчі дії та оперативні заходи для притягнення всіх винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору