Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті спіймали групу осіб, які підробляли документи

На Прикарпатті спіймали групу осіб, які підробляли документи

Мешканці Франківщини вдома виготовляли фальшиві документи та відправляли їх замовникам поштою. Вони підробляли паспорти, водійські посвідчення та не тільки. Головним фігурантам вже оголошено про підозру.

Розповідає Інформатор Коломия за даними Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зловмисники рекламували свої послуги у одній із соціальних мереж, там же і приймали замовлення на виготовлення підроблених документів, а саме водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, посвідок на постійне проживання та паспортів.

Фальшиві документи виготовляли безпосередньо за місцем свого проживання, а далі пересилали їх замовникам через засоби поштового зв’язку.

Вартість виготовлення підроблених документів залежала від складності роботи. Процес займав від 5 до 10 днів.

Під час проведення спецоперації оперативники ДВБ у взаємодії з ДСР та слідчими ГСУ Нацполіції провели низку обшуків у кількох областях. Наразі головним фігурантам слідчі Нацполіції вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 199 та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Двох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії щодо документування інших учасників злочину.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору