Інформатор Коломия

ВЛАДА

Наразі ні тиру, ні укриття: ситуація у ліцею №1 Коломиї

Наразі ні тиру, ні укриття: ситуація в коломийської ліцею №1

Влада Коломиї готова була витратити з бюджету майже 33 млн грн на реконструкцію тиру під укриття для ліцею №1. Але за 7 місяців 2024 року підрядник далі часткового руйнування тиру не просунувся.

Як гіпотетичне укриття для школярів ліцею № 1 виглядає нині – дивіться у відео Інформатора Коломия.

Згідно тендерної закупівлі роботи має виконати коломийська фірма – ТОВ “ВГР СЕРВІС”.  Замовник – управління комунального господарства Коломийської міськради. Коштуватиме ця реконструкція 32 701 632 грн. Кінцевий термін завершення реконструкції тиру під укриття – до 31 грудня 2024 року.

У переліку робіт у тиру – земляні роботи, зведення монолітних  і цегляних стін, становлення перегородок, колон, перекриття, дверей, штукатурка, гідроізоляція, встановлення опалення і вентиляції, прокладання водопостачання, каналізації, облаштування освітлення, пожежної сигналізації та інше.

Тир мають збільшити до 50×12 метрів, облаштувати там сховище, роздягальні, місце для стрільби залишиться також.

Переобладнаний тир мав би дозволити вчитися в одну зміну. Та-от наразі не склалося.

Що кажуть у ратуші

Договір з підрядником уклали ще 21 листопада 2023 року. Та коли робітники взялися до справи – зіштовхнувся із несподіванкою.

Нагадаємо, міський голова на брифінгу пояснив зупинку реконструкції тиру під укриття тим, що підрядник натрапив на підземні комунікації, про які раніше буцімто даних не було:

“Зараз заштопорилися, бо треба перенести силовий кабель, – пояснює міський голова Богдан Станіславський. – Це вже триває два-три місяці. Дуже довго йде погодження”.

Навчання у дві зміни або довіз учнів в укриття – то “аварійний вихід”, який пропонує влада у новому навчальному році.

Детальніше про це читайте у статті Які запасні варіанти для учнів ліцею №1 розглядає влада Коломиї.

Що відомо про виконавця

ТОВ “ВГР СЕРВІС” належить Ірині Гануляк — дружині ексзаступника начальника слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області, підполковника поліції Едуарда Гануляка.

До слова, ця фірма віднедавна – частий виконавець робіт та переможець у багатомільйонних тендерах.

Раніше Інформатор Коломия писав, що за три місяці у 2023 році ТОВ “ВГР СЕРВІС” виграло кілька масштабних тендерів: реконструкція тиру ліцею №1 за майже 33 млн грн, будівництво групового будинку по вул. Маковея за майже 21 млн грн, ремонт території ліцею №8 за 5 млн 800 тис грн, а також ремонти міжквартальних проїздів на вул. Чайковського на суму 7 590 968 грн. Відтак тільки зі структурними підрозділами Коломийської міськради фірма ВГР СЕРВІС заключила договорів на понад 70 млн грн.

Читайте також: За скільки 553 м² історичної будівлі у Коломиї продали у приватні руки

Наприкінці липня майбутнє укриття виглядає ось так:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору