Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минув рік, як на війні загинув Назарій Христан

28 липня минає перша річниця з дня загибелі відважного воїна своєї Батьківщини Назарія Христана. Герою цього року йому мало виповнитись 35 років. 

У річницю загибелі Інформатор Коломия згадує історію Героя, який віддав життя за нашу незалежність.

Походив Назарій з села Іванівці Коломийської громади, з 2018 року проживав у Молодятині. Був старшим солдатом Чопського прикордонного загону. Його бойовий шлях розпочався ще до повномасштабного вторгнення — Назар боровся з окупантами під час антитерористичної операції. Знаковими для молодого воїна стала Волноваха та с.Гранітне, саме тут він брав участь в найважчих боях. Весь цей час його підтримувала дівчина, яка у 2018 році стала дружиною. Через два роки в подружжя народилась донечка, яка завжди пам’ятатиме свого відважного батька.

Загинув Герой у бою поблизу Курдюмівки на Донеччині. Ризикуючи життям, побратими винесли його тіло з-під страшних обстрілів. У нього залишились матір, донька та дружина, тепер він прикриває їх з небес.

Поховали Назарія Христана 2 серпня 2023 року в с. Іванівці на місцевому кладовищі.

Вічна пам’ять та слава Герою…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору