Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що робити, коли зустріли “гірського привида” у Карпатах

Що робити, коли зустріли "гірського привида" у Карпатах

Сьогодні в одному із телеграм-каналів області опублікували відео із незвичним явищем, що схоже на тінь людини в хмарі. Через кілька хвилин пост був видалений, але ми вирішили розібратися, що це і чи можливо таке.

Ділиться Інформатор.

На відео було видно, що на хмарах з’явилася нібито тінь людини. Це явище назвали “гірським привидом”. Під відео зазначалося, що помітили його сьогодні вранці на горі Піп Іван.

скрін з відео телеграм-каналу

З’ясувалося, що “гірський привид” справді існує. Його ще називають “Брокенським привидом”. Це унікальне оптичне явище, яке виникає в горах. Спостерігач бачить свою тінь або тінь іншого об’єкта на поверхні хмар (туману) в напрямку, протилежному Сонцю.

Ця тінь може здаватися неймовірних розмірів, а також може бути оточена кольоровими кільцями (глорією). “Привид” може навіть рухатися разом з рухом хмар.

До прикладу, світлину із зображенням цього рідкісного явища публікував керівник Чорногірського рятувального посту Василь Фіцак на своїй сторінці у Facebook у березні минулого року.

Тому, якщо побачили схожу тінь на хмарах чи в тумані, не панікуйте, адже це оптична ілюзія.

Гірський привид. Фото Василя Фіцака

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору