Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець допомагав виїхати чоловікам за кордон під виглядом водіїв гуманітарних вантажів

Прикарпатець допомагав виїхати чоловікам за кордон під виглядом водіїв гуманітарних вантажів

Мешканець Прикарпаття із ще двома тернополянами організували схему з незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. З їх допомогою з країни виїхало 48 осіб мобілізаційного віку. 

Довідався Інформатор від поліції Тернопільської області.

З’ясувалося, що житель Тернополя був засновником громадської організації, й саме це сприяло доступу до автоматизованої інформаційної системи перетину державного кордону. У нього було двоє спільників – ще один тернополянин та житель Івано-Франківської області.

Поліцейські встановили, що усі 48 осіб, які скористалися послугами фігурантів, значилися як водії, що мали здійснювати вантажні автомобільні перевезення гуманітарної допомоги. Жоден з тих, хто перетнув таким чином державний кордон, назад не повернувся.

У рамках кримінального провадження було здійснено 12 санкціонованих обшуків. Серед вилученого – документація громадської організації, транспортні засоби, мобільні телефони, комп’ютерна техніка.

Злочинну діяльність групи викрили оперативники відділу міграційної поліції спільно з працівниками Державної прикордонної служби. Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Усім трьом учасникам групи було повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору