Інформатор Коломия

ВЛАДА

Ремонт заїзду до багатоповерхівки у Коломиї обійдеться в 3,7 млн грн

Ремонт заїзду до багатоповерхівки у Коломиї обійдеться в 3,7 млн грн

Аж три закупівлі провело управління комунального господарства на ремонт міжквартального проїзду до будинку №12 по вул. Заньковецької. І всі – завершальні, і всі з єдиним учасником – ТОВ “ПБС”. Крайні із завершальних робіт тут вартують 1,2 млн грн грн. Сьогодні, 12 серпня, підрядник взявся стелити другий шар асфальту.

Інформатор Коломия розповість деталі ремонту одного заїзду, який розтягнувся на рік і обійшовся місцевим платникам податків у майже 3,7 млн грн.

Першу закупівлю із серії “завершальних робіт” на вул. Заньковецької,12 управління комунального господарства (далі – УКГ) провело у вересні 2023 року. Очікувана вартість ремонту міжквартальних проїздів тут перевищувала 3,5 млн грн. Закупівля без конкуренції таки відбулась. Єдиний учасник – ТОВ “ПБС”  – запропонував на 70000 менше і переміг.

У вартість робіт входило брукування пішохідних зон, асфальтування із облаштуванням парковок й улаштування дощової каналізації.

До слова минулого року під час брукування тротуарів не обійшлося без ексцесів. Детальніше – читайте у статті В Коломиї судили чоловіка, який розкидав бруківку для тротуару на вул Заньковецької.

Завершити мали до кінця 2023 року. Проте, вочевидь, освоїти кошти не встигали, тому 27 грудня ТОВ “ПБС” уклало із управлінням комунального господарства додаткову угоду, зменшивши суму на 2 млн грн. Причиною вказали “зменшення обсягів закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків замовника”. Відтак минулого року ПБС отримали менше 1,4 млн грн за ремонт на вул. Заньковецької,12.

Наверстали втрачений заробіток уже в 2024 році.

Так, у 2024 році провели ще дві закупівлі на “завершальні роботи” буля будинку на Заньковецької, 12 – у березні й у липні.

Проте навесні ситуація повторилась: друга закупівля на ремонт міжкватального проїзду на вул. Стефаника, 12 завершилась договором з ТОВ “ПБС” на 1,4 млн, проте через “зменшення обсягів” закрили угоду сумою в 1,1 млн грн.

А влітку – знову за старе: третя закупівля на ремонт цього заїзду відбулась 25 липня. Договір на майже 1,2 млн грн знову уклали з ТОВ “ПБС”.

І є надія, що то таки кінець.

Сьогодні, 12 серпня, підрядник взявся класти другий шар асфальту. До кінця дня мають завершити.

Якщо ж підсумувати, то ці “завершальні роботи” з благоустрою міжквартальних проїздів на вул. Заньковецькій, 12 коштували бюджету Коломийської громади майже 3,7 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору