Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому в Коломиї на перехресті не працюють світлофори

Чому на у Коломиї на перехресті не працюють світлофори

Перехрестя вулиць Петлюри-Тарабалки вже два тижні нерегульоване. Світлофори то працювали в режимі жовтого світла, то не працюють взагалі. До слова, рух тут завше був активний та ще й ширина дороги у три смуги, тому відсутні світлові регулювальники створюють додаткову небезпеку. 

Інформатор Коломиї розповість, у чому справа.

Обслуговуванням світлофорних об’єктів та дорожньою розміткою в Коломийській громаді віддавна займається приватне підприємство “Маестро М”. До прикладу у 2022 році ця фірма перемагала у п’яти тендерах від коломийських комунальників на суму майже 2,7 грн млн.

У 2023 році договорів на послуги “Маестро М” уклали на близько 3,8 млн грн.

А у 2024 році – вже на майже 3,9 млн, з яких на обслуговування світлофорів – майже мільйон, решта – нанесення розмітки.

Чому ж не працює світлофор

Керівник фірми і завновник “Маестро М” Ярослав Мочернюк каже, що світлофори зламались під час грози, яка була біля двох тижнів тому.

“Так контролери полетіли, грім був, – пояснює Ярослав Мочернюк. – Ми намагались відремонтувати, але то треба міняти плату. У середу ввечері (7 серпня) ми відключили світлофори”.

На підприємстві переконують, що проблему усунуть за кілька днів, бо наразі очікують комплектуючі. Вартість нових плат сягає 5000 грн.

Ми ж нагадуємо водіям, що у разі несправності світлофорів на перехресті водій зобов’язаний дати дорогу транспортному засобу, що наближається праворуч, а також керуватися дорожніми знаками і враховувати значення розмітки. Детальніше читайте ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору