Інформатор Коломия

ВЛАДА

Укриття в ОСББ й приватних оселях може обстежувати комісія військового командування. Новий законопроєкт

Укриття в ОСББ й приватних оселях може обстежувати комісія військового командування. Новий законопроєкт

В Україні хочуть запровадити обстеження стану підземель не лише у приміщеннях комунальної власності, але й під приватними будівлями, земельними ділянками, багатоповерхівками. Відповідний законопроєкт готується прийняти за основу Верховна Рада.

Повідомляє Інформатор Коломия за даними Судово-юридичної газети.

У разі прийняття цей документ комісії, сформовані військовим командуванням, будуть обстежувати укриття усіх форм власності, а це усі будинки та земельні ділянки приватної форми власності, багатоповерхові будинки, які належать співвласникам на праві спільної сумісної власності.

Після обстеження підземного простору, їх мають поставити на облік об’єктів фонду захисних споруд для використання як найпростіших укриттів.

Також йдеться про забезпечення цілодобового безперешкодного доступу до них населення, у тому числі у доступній для осіб з порушеннями зору та слуху формі.

Відповідний законопроект 11345 щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки готується прийняти за основу Верховна Рада.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору