Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Після вибуху на Тернопільщині повітряна маса рухається у напрямку Теребовлі

Після вибуху на Тернопільщині повітряна маса рухається у напрямку Теребовлі

Під час нічної ворожої атаки на Тернопільщині росія завдала удару по промисловому об’єкту. Стовп вогню був чималий. О 7:00 ранку групу швидкого реагування на хімічну небезпеку розпочала свою роботу. Повітряні маси із залишками продуктів згоряння рухаються у південно-західному напрямі на швидкості 10 м/хв.

Повідомляє Інформатор Коломия за даними з брифінгу у Тернопільській ОВА.

Стовп диму й повітряні маси після падіння уламків і загоряння на Тернопільщині. Колаж з фото – Суспільне.

“Близько 3:00 ми отримали повідомлення про пожежу на одному з підприємств міста Тернополя. По прибуттю на місце події було встановлено загоряння внаслідок влучання в одну з місткостей, де зберігалися паливно-мастильні матеріали, внаслідок чого виникла пожежа. Для ліквідації пожежі було залучено близько 20 одиниць техніки та 90 рятувальників. Також залучили два пожежні поїзди з Тернополя і Львова”, – повідомив начальник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей.

О 6:50 пожежу локалізували. Наразі відбувається гасіння пожежі, – повідомили з ДСНС.

Генеральний директорка ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук розповіла, що одразу після загоряння на промисловому об’єкті зібрали групу швидкого реагування на хімічну небезпеку о сьомій групі розпочала свою роботу.

“Факел піднявся досить високо і шкідливі речовини пішли у високі шари атмосфери, які розсіюються далі за рухом повітряних мас (вітер південно-західний, – ред.) на швидкості 10 м за хвилину”, – заявила директорка центру контролю.

Наразі маси рухаються в напрямку Теребовлі і Козової.

“Станом на зараз перевищення шкідливих речовин немає. Є залишки продуктів згоряння CO2, а також хлорвмісних речовин”, – заявила.

Наступні заміри будуть проводитися заміри на формальдегіди і феноли, але вони потребують тривалої обробки і обрахунку.

Аналіз питної водних показань експрес-методом загрози не виявив.

Проте до отримання остаточних результатів досліджень фахівці рекомендують утриматися від тривалого перебування на свіжому повітрі.

Фото ДСНС з гасіння пожежі після падіння уламків

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору