Коломия До сайту

40 млн грн – на асфальтування вулиці у промзоні Коломиї + ще пів мільйона на технагляд

З бюджету Коломийської громади готові витратити восьмизначну суму фірмі, яка часто виконує роботи з асфальтування та брукування. Договір із ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС” на капремонт вул. Ніньовського уклали на початку серпня. Цей підрядник вже асфальтував тут одну з ділянок у 2022 році, покриття почало руйнуватися в лічені тижні, тож навесні довелось переробляти у кількох місцях. 

Зараз мова йде про 40 млн грн – на новий асфальт у промзоні Коломиї. Ще понад 500 тис грн наших податків витратять на технагляд. Роботи з асфальтування уже розпочались. На місці працює техніка фірми VS Group

Про це детальніше розповість Інформатор Коломия.

Очікувана вартість за капітальний ремонт вулиці Ніньовського (в документах досі – вул. Шарлая) сягала 65 млн грн. На участь у тендерній закупівлі подалось дві добре відомі коломиянам фірми: ПБС та ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС, запропонувавши на 1 грн менше. Різниця між пропозиціями учасників відрізнялась на 1 гривню.

Охочих капітально відремонтувати раніше частково заасфальтовану вул. Ніньовського було двоє: ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС” (частий виконавець ремонтів доріг у Коломийський громаді)  та ТОВ ПБС (у 2024 році здійснюють капремонт вул. Едельвейсів).

Початкові пропозиції учасників спершу відрізнялися: зі стартової ціни в 59 млн учасники одразу ж скинули по 10 млн і 6,5 млн відповідно. Врешті остаточні пропозиції підрядників впали аж на третину – до 40 млн грн. Без жодних жартів, на багатомільйонній закупівлі вирішальною стала… 1 гривня.

Відтак капремонт вулиці Ніньовського у 2024 та 2025 рр за 39 999 999 грн буде здійснювати ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС”. Саме ця фірма у 2022 році отримала майже 9 млн грн на асфальтування частини вул. Шарлая, а потім навесні наступного року переробляла дорогу через те, що дорога поруйнувалась ще до перших морозів.

Читайте до теми: Асфальт на вул. Шарлая у Коломиї почав руйнуватися за 2 тижні після ремонту

Чому така сума?

Як згодом поснили у ратуші, не всі ці витрати й роботи припадуть на 2024 рік. Крім того, у цей договір включено ремонт відрізка вулиці у 2022 році  на суму 9 млн грн.

“Оскільки проєктна та кошторисна документація виготовлена на всю довжину вул Ніньовського, то відповідно до цих документів було оголошено публічну закупівлю, — пояснює Зоряна Михалушко. — Тому загальна вартість така висока. Ця документація включає ті ділянки вулиці, що були відремонтовані в минулі роки. Але вони знову ремонтуватись не будуть. Ремонтуватись буде початок вул Ніньовського, де покриття складається з бетонних плит, які знаходяться в аварійному стані”.

Також заступниця міського голови зазначала, що попередньо загальний обсяг робіт по цій ділянці складає близько 3 млн грн.

“Наголошуємо, що в 2024 р планується виконати ремонт саме цього відрізку дороги, — наполягає Зоряна Михалушко. —  А загальна вартість закупівлі така велика виключно через те, що так виготовлена документація”.

23 серпня управління комунального господарства оприлюднило договір з Олегом Палійчуком на здійснення технагляду за капітальним ремонтом вулиці Шарлая. Вартість послуг  перевищує 500 000 грн. Цей підприємець зареєстрований майже 7 років тому у селі Келихів Снятинської громади

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com