Коломия До сайту

Роботи на кладовищі в Коломиї обійдуться бюджету у понад 15 млн грн

У закупівлі на капремонт доріжок та системи водовідведення на кладовищі по вул. Довбуша у Коломиї виграла місцева фірма, яка запропонувала на 2 % менше. Це був єдиний учасник тендерної закупівлі. Відтак з бюджету Коломийської громади мають витратити 15,3 млн грн на роботи на кладовищі. Роботи мають завершити до кінця наступного року.

Інформатор Коломиї розповість, хто ж переможець і чому в часі війни місцева влада готова витратити таку велику суму.

На початку серпня 2024 року управління комунального господарства Коломийської міської ради провело тендерну закупівлю на ремонт доріжок на кладовищі та самої системи водовідведення. Очікувана вартість робіт перевищувала 15,6 млн грн.

На участь у багатомільйонній закупівлі подався лише один учасник – місцеве ТОВ “БУДІВНИЧИЙ-ФСП”. Фірма запропонувала на 2% менше і перемогла.

Договір на виконання робіт на суму понад  15,3 млн грн сторони уклали 20 серпня.

Кінцевий термін виконання робіт – 31 грудня 2025 року.

Закупівля на капремонт доріжок і системи водовідведення на кладовищі в Коломиї

Хто виконавець

ТОВ “БУДІВНИЧИЙ-ФСП” засноване понад 3 роки тому і зареєстроване у Коломиї. Уповноважена особа – ІВОНЯК ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ, засновником виступає ПРОКОПІВ ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ.

Загалом від кінця 2021 року і донині на підряди між структурними підрозділами Коломийської міської ради та фірмою “БУДІВНИЧИЙ-ФСП” укладено договорів на 23 млн грн (дані платформи YouControl).

Серед підрядів, які виконувала ця фірма – будівництво спортивного майданчика Коломийського ліцею №2 , ремонт тротуарів по вул. Замкова,  вул. Оренштайна, вул. Маковея вул. Староміська, ремонт у шаховому клубі на вул. Чайковського, ремонт огорожі тенісних кортів і  в самій спортивній споруді по вул. О. Кобилянської та ін.

Тим часом у даних за 2022 рік рентабельність підприємства через боргові навантаження сягала  22%, а у 2023 році справи пішли вгору – цей показник зріс до 65%.

Чому ці роботи затребувані – пояснення влади

Нагадаємо, роками коломияни скаржаться на те, що кожного разу після дощів могили тут стоять у воді. Крім того, головний комунальник нарікає, що відсутність канав – одна з причин, чому так швидко поруйнувалися асфальтовані доріжки, що їх комунальні підприємства облаштували у перший рік повномасштабної війни.

Але повернімося до багатомільйонної закупівлі.

Головний комунальник Коломийської громади стверджує, що міське кладовище на вул. Довбуша було облаштовано “навпаки”, бо тут нема водовідведення і навіть проєктної документації. Нову земельну ділянку під поховання міські урядники обіцяють облаштувати правильно.

До теми: Могили у воді на кладовищі на вул. Довбуша

На запитання журналістів, для чого  2022 році зробили доріжки на кладовищі, коли не було дренажу, Андрій Радовець відповів, що ритуальна служба закупила матеріали “для покращення, щоб люди не ходили по болоті”. А те, що крізь новий асфальт проросли бур’яни, пояснив так:

“Господарським методом забезпечений сухий твердий прохід і проїзд. Може десь якісь окремі елементи… та в загальному, якщо подивитися, яка там площа… На цвинтарі нема постійного руху, ми ж розуміємо, що це не траса, що може десь і проросло”, – зазначив Андрій Радовець.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com