Коломия До сайту

Традиційний забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” відбувся в Коломиї | ФОТО, ВІДЕО

Вранці 31 серпня на міському озері ім. Ю. Руфа зібралося сотні людей. У традиційному благодійному забігу “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” участь взяло понад 200 бігунів. Хтось подолав тільки одне коло, хтось – три і більше. Кожен обирав, в пам’ять по якого загиблого Героя долатиме свою дистанцію. 

Детальніше розповість Інформатор Коломия.

Всеукраїнський забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” проводиться до Дня пам’яті Захисників України, який відзначають 29 серпня. Символ марафону − воїн-янгол та жовто-блакитна стрічка, яку він перетинає в русі.

Перед початком забігу учасники отримали номер та наліпку з іменем загиблого Героя, в пам’ять про якого біжать.

У забігу взяли участь і побратими, друзі, близькі загиблих воїнів. Також у натовпі бігунів можна було побачити представників місцевої влади. Міський голова, зокрема, біг у пам’ять про загиблого командира нацгвардійців із батальйону ім. Кульчицького Мирона Забарила.

Портрети тих, кого ми втратили за ці 10 років у російсько-українській війні тягнулися довгою вервицею вздовж доріжки від мостика і майже до вулиці, що носить ім’я нашого загиблого льотчика Степана Тарабалки. Власне, портрет загиблого захисника Юрія Руфа (Дадака), іменем якого назвали міське озеро, також можна було побачити на банерах пам’ять полеглих захисників.

Нагадаємо, Коломийська громада за 10 років протистояння України російським загарбницьким планам втратила 101 захисника.

Рідні загиблих дарували учасникам забігу символічні медалі та значки з іменами захисників, пам’ять яких в такий спосіб вшановували забігом. Герої не вмирають, коли про них пам’ятають, коли шанують їхніх рідних і роблять потрібні кроки, аби день, коли ми з мурахами на тілі промовимо “Нарешті мир…”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com