Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

16 церков московського патріархату досі є на Франківщині

16 церков московському патріархату досі є на Прикарпатті

Рівно два тижні тому в Україні остаточно заборонили діяльність російської церкви. Зокрема УПЦ мп стала офіційно заборонена законом. Однак, на Прикарпатті досі більше десятка церков підпорядковуються московському патріархату.

Про це довідався Інформатор Коломия від наших колег з Інформатор Калуш.

Нагадуємо, 20 серпня Верховна Рада прийняла законопроект про заборону діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з рф. Водночас громадам УПЦ мп дали 9 місяців для того, щоб розірвати зв’язки із російською церквою.

Як повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА у відповідь на запит, станом на 1 вересня 2024 року на території нашої області зареєстровано 16 юридичних осіб-релігійних організації, що підпорядковуються Українській Православній Церкві (московського патріархату).

В управлінні також зазначили, що починаючи із 2019 року, 10 релігійних громад на Прикарпатті змінили канонічне підпорядкування та установчі документи та перейшли до складу Православної Церкви України.

До слова, за даними Єдиного державного реєстру, станом на кінець 2023 року у нашій області було зареєстровано 18 церков УПЦ мп.

Читайте до теми: Як Благовіщенська церква у Коломиї позбувалась московського впливу: 7 років тому

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору